Lakbermánia

Mitől igazi az ünnep?

Egy-két nappal karácsony előtt már rendszerint tűkön ülök, hogy mikor lehet végre fát díszíteni, mert nagyon élvezem, ahogy csinosítjuk és egyre szebb lesz… Ez persze idén sem volt másképp, így ma kezdetét vette a „nagy dekorálás”. Vajon mitől igazi az ünnep? Ez a kérdés merült fel bennem, mikor elkezdtem összeállítani műfenyőnket. Családommal az év minden… Tovább »

Neked honnan lesz karácsonyfád?

Bár jól érzem magam a bőrömben ott, ahol vagyok, félúton a főváros és a magyar tenger közt úgy érzem, hogy minden elérhető közelségben van. Azonban most mégis egy kicsit irigy vagyok a szentendreiekre. Hogy miért? Mert ott található az ország egyetlen, állandó Karácsony-kiállítása, ahol az alapító sokéves gyűjtő munkájának gyümölcse látható, igen, az év 365… Tovább »

Hófehér karácsony

Épp kislányom egyik kedvenc meséjét néztük, ahol a főhőst beborította a rengeteg hó, aztán persze hamar „kiásta” magát. Eltűnődtem. Vajon ezért nincs karácsonyi hangulatom? A hó hiányzik? Igen. Ez egy nagyon fontos hozzávalója a karácsonynak. Gondolj csak bele: pontosan olyan, mintha nekiállnál húslevest főzni, hús nélkül… Csakhogy húst könnyebben tudsz szerezni, mint havat. Megrendelheted, de… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!