Lakbermánia

Karácsonyi képeslap készítése

karacsonyi_udvozlokartya Mielőtt belevágnék, hadd újságoljam el, hogy a mai a 100. bejegyzésem itt, a blogon! Ünneplésnek jó lesz egy könnyen elkészíthető karácsonyi üdvözlőkártya? Mint tudjátok, nagyon szeretem a sziluetteket ábrázoló dolgokat. Ma picit készültem a hétvégi vásárra, ahol gyereksarok is lesz, hogy az egész család jól érezze magát. A Csipkemánia is lehetőséget kapott, hogy szórakoztassa a… Tovább »

Ünnepi fények másképp

karacsonyi_fenyek Ahhoz, hogy jól érezd magad otthon, nem kell a legmenőbb, legdrágább karácsonyi dekorokat megvenned. Nézd át a már meglévő díszeket, fényeket, tudsz-e belőlük valami mást csinálni. Előfordulhat, hogy szükséged lesz papírra, ollóra, ragasztóra, na meg egy kis időre, amikor kiszakadsz a hétköznapi rohanásból és átadod magad az alkotásnak… Aki még nem próbálta, mondván: “nincs kézügyességem…… Tovább »

Ajándékok mámorában

Ez a Karácsony-téma nem hagy nyugodni. Nálunk kissé rendhagyóan alakult az ünnep, mivel gyermekemet ledöntötte lábáról a tüszős mandulagyulladás. Végig otthon voltunk, a nagyszülők jöttek és ajándékoztak, de a családban van több gyerek is, úgyhogy velük majd csak jövőre találkozunk és ajándékozunk. Azaz a Jézuska szinte minden nap csenget és hoz ezt-azt (megjegyzem, ez sokkal… Tovább »

Skandináv karácsony

E két szó hallatán legtöbbünk eddig két színre asszociált: a pirosra és a fehérre. Ezen kívül pedig csupa természetes  és természetközeli dologra, mint a fadobozok és fenyőtobozok, faágak, vesszők, ezekből fonott koszorúk és csillag díszek a polcokon, szarvasagancs (végülis ez is természetközeli…), szőrmék, prémek, kötött kiegészítők, na  és persze sok-sok gyertya.   Íme, az alap… Tovább »

Meccs Szentestén: ki hozza az ajándékot? Avagy: Jézuska vs. Mikulás

Amikor délután a “Jézuskát vártuk” a karácsonyfánk tövében, eszembe jutott, hogy itthon, Magyarországon talán mindenki a Jézuskát várja. Még az is, aki nem vallásos. Bár az ünnep keresztény, a nem hívők is megtartják, “szimplán” a szeretet ünnepeként. Mivel Angliához családi kötelékek kötnek, így pontosan tudom, hogy ők a Mikulást várják, sütiket sütnek, és kiakasztják azt… Tovább »

Minimál karácsony

Kíváncsi vagyok, hogy a minimál stílus rajongói hányan tudják összeegyeztetni kedvenc stílusukat a karácsonyi készülődéssel és dekorálással? Tudjátok, ez az a a stílus, amely látszólag igen “szerény életet”, letisztultságot, egyszerűséget szimbolizál, mégis annak a kevéske bútornak és kiegészítőnek a minimál térben óriási jelentősége van. Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Neked honnan lesz karácsonyfád?

Bár jól érzem magam a bőrömben ott, ahol vagyok, félúton a főváros és a magyar tenger közt úgy érzem, hogy minden elérhető közelségben van. Azonban most mégis egy kicsit irigy vagyok a szentendreiekre. Hogy miért? Mert ott található az ország egyetlen, állandó Karácsony-kiállítása, ahol az alapító sokéves gyűjtő munkájának gyümölcse látható, igen, az év 365… Tovább »

Hófehér karácsony

Épp kislányom egyik kedvenc meséjét néztük, ahol a főhőst beborította a rengeteg hó, aztán persze hamar „kiásta” magát. Eltűnődtem. Vajon ezért nincs karácsonyi hangulatom? A hó hiányzik? Igen. Ez egy nagyon fontos hozzávalója a karácsonynak. Gondolj csak bele: pontosan olyan, mintha nekiállnál húslevest főzni, hús nélkül… Csakhogy húst könnyebben tudsz szerezni, mint havat. Megrendelheted, de… Tovább »

Finom karácsonyi dekorációk

Az ünnepi készülődéshez hozzátartozik  a mézeskalácssütés – a kellemes illatot  árasztó mézesek finom csemegék és  egyben mutatós díszek is.  Felhasználási lehetőségüknek csak a  képzeletünk szab határt:  a különféle, telet idéző formákra szaggatott mézeskalács az asztalon egy dekoratív tálon is nagyon mutatós,  vagy akár építhetsz belőle házat is. Hogy biztos ne a szekrény tetején porosodjon, nézd… Tovább »

Karácsonyi teadélután

Veled is előfordult már, hogy miközben készítetted a teádat, a filter a fogójával együtt beleesett a bögre forró vízbe? Ez idén karácsonykor biztos nem fordulhat elő. Hogy miért? Ezt nézd: némi kézügyességgel… …zöld papírral és ollóval… …ilyen filter-fogót készíthetsz,… …ami biztosan a bögre szélén marad, amíg akarod. Az eredeti cikket itt találod. Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

A karácsonyfa szoknyája

A természetes anyagok és színek követőinek fogok a kedvében járni ezzel a bejegyzéssel. Ez megint egy olyan „csináld magad”-dolog, de szerintem nagyon jó elfoglaltságnak ígérkezik, ha belevágsz… Ha elkészíted ezt a szoknyát, és leteríted a karácsonyfád alá, sokkal vonzóbb lesz az összkép, hiszen a karácsonyfa-tartó lábai helyett ez a gyönyörű textilalkotás fog látszani, így a… Tovább »

Karácsonyra hangolódva

Ma megkezdődött az Advent. Ebben az időszakban lehetőségünk van lelkileg is ráhangolódni a közelgő karácsonyra. Ennek elősegítése-képpen általában hozzáfogunk otthonunk csinosításához. Előkerülnek az előző karácsonyok alkalmával használt izzósorok, adventi koszorúk, asztaldíszek, ablakdekorációk, stb. Ha már egyszer beruháztunk ezekre a dolgokra, akkor használjuk ki kellőképpen – gondolják a legtöbben. Leporolásuk után nézd át őket alaposan. Biztosan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!