Lakbermánia

Pajta átalakítás

  Egyre többször találkozunk olyan megoldással, amiben a főszereplő egy régi – eredetileg teljesen más funkciót betöltő – épület. Akár iskola, templom, gyárépület, vagy pajta, élettér kialakításához remekül használhatók azok a szerkezetek is. Az alábbi videóban egy pajtából kialakított otthont láthattok, több szokatlan megoldással, úgyhogy érdemes 9 percet szakítani rá egy kávé, vagy tea mellett…. Tovább »

Fehér konyhát akarok!!!

Bocs a címért, ha valakit zavar, hogy nem “csak” szeretnék, de meggyőződésem, hogy így sikerül valami igazán: ha az ember akarja! (Nem vagyok ám hisztis… 😉 ) Vissza a konyhához: a felújítás másik kardinális kérdése (a fürdő mellett) a konyhánk. A jelenlegi konyha remekül betölti a funkcióját, csak épp a színével van kis problémám. Túl… Tovább »

Így dobd fel bútorodat!

Akár régi, akár új bútort szeretnétek egyedivé varázsolni, több technika közül választhatjátok ki a számotokra legmegfelelőbbet. Ma ezek közül mutatok be egy nagyon mutatós megoldást. Nikki blogján egy igen dekoratív ötletre akadtam. Emellett pedig viszonylag egyszerűen is kivitelezhető a dolog, hiszen stencilezni kell. 🙂 Kiindulásként egy natúr bútor is megteszi. Ha régi, lakkozott bútor felújításába… Tovább »

Pasztel elegancia Spanyolországban

A most bemutatott ház Barcelonától szinte egy kőhajításnyira található. Vásárlás után az új tulajdonos komoly átalakításokba fogott; a házat kívülről teljesen fel kellett újítani, szeretett volna több fényt bejuttatni a házba, ezért a kis méretű ablakokat jóval nagyobbra cseréltette. Ezen kívül az alábbi fedett teraszt is a ház új külsejéhez igazította: új burkolatok, új színek,… Tovább »

Bőrönd – újragondolva

Emlékszem, gyerekkoromban nem szerettem a régi dolgokat. Megrémített az a régi illat, ami körüllengte azokat a tárgyakat. Aztán ahogy telt-múlt az idő, lassan már rám is lehetne mondani, hogy régi – persze, ez nézőpont kérdése -, és már nem rémületet érzek, hanem bűvöletet. Főleg akkor, amikor régi tárgyakat látok újraéledni, leporolva, új külsővel, akár új… Tovább »

A gyerekszoba körvonalai

Ma nagyon jó napot zárunk itthon: megszülettek Tündérem szobája átalakításának alapkövei. Azaz, mit, mekkorát, hova? És még egy nagyon fontos részlet: milyen színűt? Igazán csajos és egyben vagány színeket válogattam össze. Lehet, hogy kicsit csalóka a kép, hiszen monitora válogatja, hogy ki mit lát belőle, arról nem is beszélve, hogy ezeken a pici csíkokon teljesen… Tovább »

Apró örömök az Életben

Egy aprócska szösszenetet szeretnék megosztani itt a blogon a Tegnapomból. Elkövetkezett ugyanis az a nap, amikor a babaszoba ajtajára akár az alábbi feliratot is kitehettük volna: Sajnos nem a szó szoros értelmében vett felújításról van egyelőre szó, csak egy kis átrendeződésről, de amikor nekiálltam, nem gondoltam volna, hogy ekkora hatása lesz még ennek is!!! A… Tovább »

Egy konyha, 2 arc – 1. rész

Egyre jobban kedvelem a fehér színt a lakberendezésben. Hogy milyen izgalmas lehet ez az egyszerű szín, példaként megmutatom egy konyha átalakulását. Ez az átalakulás akár felújításnak is nevezhető a szó szoros értelmében, hiszen a meglévő konyhabútor kapott szép, új külsőt. Megjegyzem, ezt a környezettudatosság jegyében nagyban tudom támogatni: nem kidobni, felújítani. J Sokáig volt nagy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!