Lakbermánia

Mai fehér…

Nézzétek ezt a szobát, szinte minden fehér, mégsem unalmas. Az aszimmetrikus képelrendezés, a koptatott dolgozóasztal, a két különböző éjjeli szekrény olyan lazaságot adnak a térnek, hogy egyáltalán nem zavaró a fűtéscső, sem az öntöttvas radiátor. Külön tetszik, ahogy két finom szín kiemeli a dolgozósarkot és a franciaágyat, és mindkét szín visszaköszön még egy-egy kisebb felületen…. Tovább »

Egyszer volt, hol nem volt…

chic_haz …az Óperenciás tengeren is túl, ahol a kurta farkú malac túr, a kerek erdő közepén volt egy kis házikó. Ez a kis vadászlak volt eléggé lepukkant és még annál is vonzóbb ahhoz, hogy némi fehér festékkel, fehér bútorokkal és textilekkel, na és persze fehér kiegészítőkkel új értelmet kapjon. Íme, az eredmény: Teljesen beleszerettem! Most pakolnék… Tovább »

Kaliforniai otthonmustra

Mai bejegyzésemben egy modern kaliforniai otthont mutatok be. Kívül-belül csínján bántak a színek alkalmazásával, de ez mégsem vált a ház hátrányára. Az uralkodó szín a fehér, melyet helyiségenként változó színekkel párosítottak. Az eredmény korántsem kórházi hatás, hanem egy tágas, fényes, világos, modern és egyben elegáns otthon.               Forrás  … Tovább »

Tiszta Amerika!

Július 4: számomra az egyik legfontosabb nap az évben, ez persze nem véletlen, azért van így, mert ekkor ünneplem a születésnapom. És ismerve a történelmet, mindig eszembe jut, hogy a Föld túloldalán több, mint 300 millió ember ünnepel velem együtt – de persze ők egészen mást. Úgy képzelem, hogy amint felvirrad a Nap, lázas készülődésbe… Tovább »

Katalán loft

Ez a Barcelonában található lakás több szempontból is figyelemreméltó. A lakás adottságait remekül kihasználták. Micsoda nagy előnye ennek a stílusnak, hogy nem kell – sőt, szinte tilos! – elrejteni az épületgépészeti elemeket. Míg más adottságú lakásokban általában rengeteg idő eltelik a csövek gipszkarton mögé bújtatásával, itt ezt a lépést nyugodt szívvel átugorhatjuk. Mindenhonnan jól láthatóak… Tovább »

Modern, francia loft

Ez a lakás Franciaországban, a híres svéd bútoráruház bútoraival berendezve, magas beltérrel, hatalmas ablakokkal és rengeteg természetes fénnyel, fekete-fehér színvilággal szinte mindaz, amikről korábbi bejegyzéseimben írtam, külön-külön. Tágas konyhával, bútorba integrált, hálószobához vezető lépcsőfeljáróval, egybenyitott terek elkülönített funkciókkal, ez mind-mind megtalálható ebben a lakásban. Forrás A témához illő korábbi bejegyzések: A loftról Feketén-fehéren Lakás magas… Tovább »

Ellentétek vonzásában

Alias Feketén–fehéren. De írhatnám azt is, hogy mennyország és pokol. A következő képeket elnézegetve igen találó a cím. Az örök divat, ami bármikor és bárhol jól jön, és bármivel kiegészíthető, és nem csak a lakberendezésben.  A fekete, amely annyi rossznak a jelképe, ugyanakkor nem kizárólagosan, hiszen jó tulajdonságai közé írhatjuk, hogy elegáns megjelenést kelt, jól… Tovább »

Egy konyha, 2 arc – 2. rész

Az előző bejegyzésben bemutattam, hogy hogyan lehet egy konyhának a meglévő bútorokból teljesen új külsőt adni. Ez egyrészt pénztárca-barátibb megoldás, másrészt pedig a környezetedet sem terheled azzal, hogy kidobod, amid van. Nézzünk most meg egy hasonló elvet követő átalakulást. Most a juhar színű konyhabútorra várt az átfestés. juhar konyhabútor Átalakulás közben így festett a dolog:… Tovább »

Egy konyha, 2 arc – 1. rész

Egyre jobban kedvelem a fehér színt a lakberendezésben. Hogy milyen izgalmas lehet ez az egyszerű szín, példaként megmutatom egy konyha átalakulását. Ez az átalakulás akár felújításnak is nevezhető a szó szoros értelmében, hiszen a meglévő konyhabútor kapott szép, új külsőt. Megjegyzem, ezt a környezettudatosság jegyében nagyban tudom támogatni: nem kidobni, felújítani. J Sokáig volt nagy… Tovább »

Hófehér karácsony

Épp kislányom egyik kedvenc meséjét néztük, ahol a főhőst beborította a rengeteg hó, aztán persze hamar „kiásta” magát. Eltűnődtem. Vajon ezért nincs karácsonyi hangulatom? A hó hiányzik? Igen. Ez egy nagyon fontos hozzávalója a karácsonynak. Gondolj csak bele: pontosan olyan, mintha nekiállnál húslevest főzni, hús nélkül… Csakhogy húst könnyebben tudsz szerezni, mint havat. Megrendelheted, de… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!