Lakbermánia

Gyűjtemények

Ha közöttetek is van olyan, aki szenvedélyesen gyűjt valamit már évek óta, akkor biztos összejött már egy tetemes mennyiségű kollekció. De hol tartjátok? Egy dobozba eldugva? Netán egy fiók mélyén? Vagy otthonotok ékes díszévé tettétek? Ki mit gyűjt? Megírjátok? Olyan kíváncsi vagyok! Hiszen gyűjteni oly sok mindent lehet… 🙂   Szép napot! Szép otthont! :)… Tovább »

Mozaik-art

Ma egy könnyen megvalósítható faldekoráció leírását mutatom nektek. Hogy mi kell hozzá? Egy alap, amire az apróra vágott papírdarabokat felragasztjátok. Ebben a mondatban benne is van minden lényeges kellék. 🙂 Az alábbi képek pedig remekül demonstrálják a nem túl bonyolult munkafolyamatot…   Az eredeti bejegyzést erre a linkre kattintva találjátok meg. Szóljatok hozzá(m), ti milyen… Tovább »

Adj keretet a falnak!

Tegnapi bejegyzésemet továbbgondolva az jutott eszembe, hogy gyűjtök nektek olyan képeket, amiken kép nélküli képkeretek vannak a falra, vagy épp egymáshoz rögzítve. Bár imádom a minimált, itt nem feltétlenül az ilyen stílusú keretek állják meg a helyüket önmagukban. Nagyon jó hatást kelt a sok egyforma, egyméretű keret is, de a stílusukban eklektikusan összeválogatottak is legalább… Tovább »

Gyerekszoba – legyen stílusa!

Ha gyerekszoba berendezésen és dekoráción kell gondolkodni, legtöbbenn még mindig a Disney-figurákban tudnak csak gondolkodni. Talán mert maguknak is olyat szerettek volna egykor, vagy mert a csapból is ezek a “kommersz” matricák és plüssök folynak, vagyis könnyen elérhetőek. Pedig jobban elmélyülve a témába, olyan kézzel készített termékek és egyedi faldekorációt készítő szakemberek közül lehet válogatni,… Tovább »

Vintage stílus egyszerűen

Ehhez a stílushoz lágy színek, finom minták és sok-sok csipke szükséges. A csipke a különböző technikáknak hála többféleképpen megjelenhet, itt függönyként és stencil festésként a falon – ez utóbbiból remek ékszertartót lehet kialakítani pár kampó segítségével, ezzel remek fókuszpontot létrehozva a szobában. A stencil mindenképpen könnyed, halvány, légies legyen. A fejtámlát szintén lehet a falra… Tovább »

Fess asztalt!

Mit szóltok hozzá, ha a mai második bejegyzésben asztalt festünk – de nem a megszokott módon…     Egyrészt faldekoráció, másrészt bútor…       Most egy nagyon egyszerű, de nagyon mutatós megoldást mutatok Nektek, hogyan készítsetek magatoknak pl. az előszobába egy konzolasztalt. Nem kell hozzá más, mint egy polc, festék és türelem… Sajnos az… Tovább »

Grafika a lakberendezésben

Lassan hozzászokhattok, hogy minden héten bemutatok egy újabb tehetséget, aki legnagyobb örömömre – és meglátjátok, hogy a tiétekre is! – a lakberendezés területén kamatoztatja a tudását és a kreativitását. Így történik ez ma is, úgyhogy bemutatom nektek a dekoratőr és grafikus pályán remekelő Sipos Emesét. Az indulásról beszélgettünk. “Gyerekkorom óta rajzolgatok mindig és mindenhol. Már… Tovább »

Térkép a falon

A térkép az egyik legkézenfekvőbb faldekoráció. Nemcsak azért, mert gyönyörű, hanem mert bárhol felhasználható. Remekül illeszthető a szoba színvilágához és stílusához, de ez  fordítva is igaz. Akár a keretezett képes, akár falra festett, akár a falmatricás, vagy a krétás-táblafestékes megoldást választjátok, mindegyik jó lehet. Még személyesebbé tehetitek, ha nem az összes kontinenst, hanem csak a… Tovább »

Hol hasznos a táblafesték?

Egy beszélgetés kapcsán felmerült probléma miatt azt is kérdezhetném, hogy egyáltalán jó-e, ha van táblafesték? Mert mi is van a krétaporral pl a gyerekszobában? Mennyire árt, vagy inkább nem használ ez a gyerekeknek? Bár bennem is felmerült, hogy mérlegeljem, több előnyt ad-e, mint hátrányt a táblafestékkel bevont fal. Vagy szoba. Firkálási, kreativitási hajlamokat kiélni tökéletes…. Tovább »

Dekorálj kalappal!

Tegnap a Facebookon próbáltam felvezetni ezt a témát, feltettem a kérdést: mi a véleményetek a ruhákról, kiegészítőkről, mennyire jó ötlet ezeket használni fal- és egyéb dekorációként. És itt most nem arra gondolok, hogy a koszos zokni, vagy egyéb szennyesbe való ruha a szoba közepén hever egy hétig!!! Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Poszter a falon

Emlékszem, régen, körülbelül 20-30 évvel ezelőtt nagy divat volt hatalmas poszterekkel kidekorálni a falakat. Persze, többnyire (ez is) félresiklott, mert ugyan az alapötlet nem volt rossz, de a poszterek témája és az eléjük elhelyezett bútorok általában nem voltak összhangban. A kiegészítőkről pedig ne is beszéljünk… Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Mire használj egy pizzásdobozt?

Te is régóta szemezel az ilyesfajta dekorációval a szobád falára, de sajnálod rá a pénzt? Ez többé nem lehet probléma, főleg akkor, ha pizzarajongó vagy! Első lépésként nincs más teendőd, mint pizzát rendelni annyiszor, ahány képet szeretnél a falra. A következő feladatod pedig beszerezni a többi hozzávalót – festék, ragasztó, kép, olló, kés, továbbiak igényeidhez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!