Lakbermánia

Házátalakítás 1. rész: előszoba

Már régóta szerettem volna egy olyan előszobát, ami külön áll a lakás többi részétől. Így a cipővel behordott kosz sem kerül be olyan könnyen a szobákba. A házátalakítás-projekt során elkészült a vágyaimnak megfelelő előszoba. Ehhez le kellett mondanunk a garázsról, de őszintén szólva egyikőnk sem bánja már így utólag – én pedig már előtte sem… Tovább »

Hurrá! Van konzolasztalom!

Már régóta szeretnék konzolasztalt. Hogy hova, az gyakorlatilag mindegy. Csak kell legalább egy. Most pedig minden jel arra mutat, hogy lesz is, mert tegnap megvettem! 🙂 A helye az előszobában lesz, a funkciója pedig az előszoba dekorálásán kívül a kulcsok, tárcák, stb. elrejtése lesz. Kerestem pár képet konzolasztal-témára, egyik jobban tetszik, mint a másik. Csak… Tovább »

Fess asztalt!

Mit szóltok hozzá, ha a mai második bejegyzésben asztalt festünk – de nem a megszokott módon…     Egyrészt faldekoráció, másrészt bútor…       Most egy nagyon egyszerű, de nagyon mutatós megoldást mutatok Nektek, hogyan készítsetek magatoknak pl. az előszobába egy konzolasztalt. Nem kell hozzá más, mint egy polc, festék és türelem… Sajnos az… Tovább »

Vállfáról másképp

Talán már kezdünk hozzászokni, hogy a lakberendezésben bármit új szerepbe bújtathatunk. Itt nincs lehetetlen – maximum csak tehetetlen, vagyis ötletszegény… Szerencsére azonban ezen nagyon könnyen változtathatunk. Nézzünk most néhány inspiráló képet azzal kapcsolatban, hogy mit tehetsz akkor, ha túl sok vállfád van otthon. Először is, válogasd ki őket anyag, szín, méret és forma szerint, aztán… Tovább »

Design-körúton 5.

Az ötödik állomás egy kis kitérő Svájcba, a designer pedig Michael Rösing és csapata. Munkájuk nyomán legfőképpen a metropolitan stílus kedvelői varázsolhatják otthonukba kedvenc nagyvárosuk lézer-gravírozott változatát, nem is egy, hanem rögtön 2 változatban, két külön helyiségbe. Kitalálod, hogy mi ez? Első ránézésre még akár falmatricának is tűnhet. De ez nem az. Ez egészen más…. Tovább »

Design-körúton 2.

Egyik korábbi bejegyzésemben sok képet mutattam be gyönyörű, otthonos előszobákról. Ezekben egyetlen közös vonás volt: mindegyiknél nagyobb tér állt rendelkezésre. De mi a teendő abban az esetben, ha az előszoba-kérdést 1-2 négyzetméternyi területen kell megoldani? Szerencsére erre is van stílusos megoldás. A belga Feld cég kitalálta, hogyan fér el egy Piano a pici előszobában: Az… Tovább »

Ruhatárolás egyszerűen

   Pár nappal ezelőtt már szenteltem egy bejegyzést az előszobáknak, azok közös jellemzője az volt, hogy viszonylag nagy tér állt rendelkezésre a kialakításukhoz, így kerülhetett oda pad, komód, fotel, szék, szóval minden olyan, ami helyigényes.  Abban az előszobában, amelyiknek szűk helyen kell elférnie, leginkább a falon kell megoldani a használati tárgyaink és utcai ruháink lepakolását. … Tovább »

Csupa csoki szoba

A kalinyingrádi pláza fennállásának 5. évfordulóját nem mindennapi módon ünnepelte novemberben: a bevásárlóközpontban építettek egy 20 m2-es csokiszobát, 420 kg csokiból. A szoba 40%-a étcsokoládéból, 40%-a tejcsokoládéból, 20%-a pedig fehércsokiból készült, melyet a születésnapon darabokra törtek és szétosztottak a vásárlók között, így kész szerencse, hogy előtte készültek róla képek:  Forrás Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Első benyomás

Fogadótér, előszoba, előtér, előcsarnok; ebben a bejegyzésben egy olyan helyiség kerül a középpontba, ami nem csak a lakóépületek nélkülözhetetlen helyisége, hanem megtalálható megannyi középületben (pl. színház) is. Funkciója mindenhol ugyanaz: a benti és a külvilág közötti átmenetet teremti meg. Előszobánk méretét, stílusát és kialakítását tekintve igen sokféle lehet, azonban éppoly figyelmet érdemes fordítani e tér… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!