Lakbermánia

Fali ékszertartó DIY

csipke_ekszertarto Akadnak ékszerek, amik túl mutatósak ahhoz, hogy használaton kívül egy ékszeres dobozban vagy fiókban tengődjenek. A helyzet megoldásaként megszületett a falra akasztható ékszertartó, természetesen csipkéből… Szükséges anyagok és kellékek: kb. 20-25 cm hosszú textilcsipke, fogas csat alulra és felülre, kartonpapír, bőr szíj, kampós fejű csavar, olló, ragasztó, festéshez filteres tea.   Elkészítés képekkel: Ha már… Tovább »

Házi csipkenyomda

csipkenyomda A mai bejegyzés számtalan lehetőséget tartogat arra, hogy a csipkeminta nagyobb beruházás nélkül bármilyen felületen megjelenhessen. Gyakorló háziasszonyok előnyben, bár szerintem nem fog gondot okozni kezdőknek sem a sodrófa használatának elsajátítása… 🙂 Hozzávalók: sodrófa, csipke, ragasztó, festék, szivacshenger, mérőszalag, ceruza, olló, vonalzó. A hengernyomda elkészítése: 1. mérd le a sodrófa kerületét és hosszát – ekkora… Tovább »

Így készítsd el a csipkekaspód!

csipkekaspo Pár nappal ezelőtt kiposztoltam a fenti képet a fb-on, ma pedig elhoztam a leírását, hogy lássátok, ebben sincs semmi bonyolult. Egy újabb ötlet csipketerítő használatára, ami így sokkal mutatósabb, mintha a polcon porosodna… Amik szükségesek: kis csipketerítő, üveg, vagy teás csésze, kötél, karabíner, olló, tű, cérna, és persze a növény. Elkészítése: A kötélből 4 egyforma… Tovább »

Csipkeháló szúnyogok ellen

szunyoghalo_csipkebol Annyira jó dolgot találtam, és most pont időszerű is!!! Biztosan Titeket is mélyen (meg)érint ez a szúnyog-téma – elég, ha csak egyetlen példány bejut a lakásba, máris oda a nyugodt pihenés. Ugye, ismerős? Ez ellen itt egy tök jó ötlet, és még mutatós is!!! Azt pedig, hogy mennyire egyszerű a kivitelezése, már nem is említem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!