Lakbermánia

Csipkemintás párna DIY

csipkemintas_parna Díszpárnája mindenkinek van. Ha pedig eddig minta nélküli volt, most ezen is könnyen lehet változtatni. Le a párnahuzattal, és munkára fel! 🙂 A projekthez szükséges: párnahuzat, papírcsipke, textilfesték, ragasztó, festőhenger, vasaló. A lépések: 1. A párnahuzat lefektetése, gyűrődésmentes kisimítása. 2. A papírcsipke rögzítése a párnahuzaton. 3. Festőhengerrel a festék felvitele a felületre. 4. A papírcsipke… Tovább »

Párnahuzat 2 perc alatt

Holnap kezdetét veszi az első tavaszi hónap, úgyhogy itt az ideje felfrissíteni otthonotokat. A legegyszerűbb módja ennek eddig is a lakástextilek felfrissítése volt, és ha van olyan ötlet, ami még az egyszerűnél is egyszerűbb, na, az pontosan ez… 🙂 Ami kell: egy párna és egy nála minimum 3-szor szélesebb és 2-szer hosszabb, tavaszi színekben és… Tovább »

Virágminták nyár végére

Ha egyszerű színek, minta nélküli textilek, kárpitok jellemzik az otthonodat, és néha már sok a kevés, akkor megmutatom, hogyan “törd meg a csendet”. Ha Te is sajnálod, hogy véget ér a nyár, akkor a rengeteg lehetőség közül válassz olyat, ami a nyárra emlékeztet. Keltsd életre szobádat virágok segítségével! Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Karácsonyra hangolódva

Ma megkezdődött az Advent. Ebben az időszakban lehetőségünk van lelkileg is ráhangolódni a közelgő karácsonyra. Ennek elősegítése-képpen általában hozzáfogunk otthonunk csinosításához. Előkerülnek az előző karácsonyok alkalmával használt izzósorok, adventi koszorúk, asztaldíszek, ablakdekorációk, stb. Ha már egyszer beruháztunk ezekre a dolgokra, akkor használjuk ki kellőképpen – gondolják a legtöbben. Leporolásuk után nézd át őket alaposan. Biztosan… Tovább »

Szoba – nem csak alvásra

Az előző bejegyzésben ígértem, hogy írok a hálószobai kényelem alapvető szempontjairól is. A fürdős írás sémáját követve a kulcsszavaink továbbra is a kényeztetés és a kényelem. És most nézzük a hálószobádat. A szimmetria kialakítása a hálószobában a legegyszerűbb: adott egy franciaágy, adjunk neki keretet 1-1 éjjeliszekrénnyel. Az éjjeliszekrényekre pedig mi más kerülhetne, mint 1-1 olvasólámpa…… Tovább »

Párnák

Tudtad, hogy milyen régi találmányon hajtod álomra a fejed? A párnát eredetileg alváshoz találták ki, hogy a fejünk, a nyakunk és a gerincoszlopunk, valamint a mellettük húzódó izmok is pihenhessenek vízszintes helyzetben. Története az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, és már az ókori Kínában, Perzsában és a középkori Európában is használták díszítésre (is). Széleskörű elterjedésére az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!