Lakbermánia

Készíts borsógömb-dekorációt!

borsogomb Ma hungarocell golyóból és borsóból készítettem dekorációt. Viszont nem fényképezőgéppel rögzítettem, hogyan csináltam, hanem elkészítettem életem első videóját. Gyertek, nézzétek meg, hogyan kell elkészíteni ezt a dekorációt. Nagyon egyszerű – a száradási időkkel több idő megy el, mint a festéssel és ragasztással összesen. A projekt költségvetése 1000-1500 Ft körül áll meg, tehát nem nagy befektetés, viszont… Tovább »

Ajándékdíszítés masni helyett csipkével

ajandekdiszites_csipkevel Mikor ezt a cikket megtaláltam, arra gondoltam, “ááá, hol van még karácsony!”, aztán ezt elnyomta gyorsan, hogy pontosan tudom, nem lehet elég korán elkezdeni a felkészülést. Plusz nemcsak karácsonykor ajándékozunk, úgyhogy álljon most itt egy ajándékcsomagolós csipkedekoráció… A lista (igen karcsú): pompomonként 6 tortacsipke (azonos méretűek, aminek a kiválasztása függ a becsomagolandó doboz méretétől) ragasztó…. Tovább »

Csipke a koktélban

csipkepapir_koktelernyo Végre itt a hétvége! Szeretnék ötletet adni azoknak, akiknél kerti parti várható a hétvégén. A megszokott papírernyők helyett lehet a koktélos poharakba készíteni nagyon mutatós csipkeernyőt. Írjam, hogy nem egy nagy ördöngősség, vagy már úgyis gondoljátok? 🙂 A hozzávalók: csipkepapír, vastagabb papírlap (pl. dipa), hurkapálcika, gyöngy, olló, ragasztó. Vágj ki a dipából papírköröket. Kend be… Tovább »

Gyűjtemények

Ha közöttetek is van olyan, aki szenvedélyesen gyűjt valamit már évek óta, akkor biztos összejött már egy tetemes mennyiségű kollekció. De hol tartjátok? Egy dobozba eldugva? Netán egy fiók mélyén? Vagy otthonotok ékes díszévé tettétek? Ki mit gyűjt? Megírjátok? Olyan kíváncsi vagyok! Hiszen gyűjteni oly sok mindent lehet… 🙂   Szép napot! Szép otthont! :)… Tovább »

Tavaszinvitáló kőfestés

Egy évvel ezelőtt ajtódíszt készítettünk Levendulalány segítségével, hogy a tavaszt minél előbb idecsalogassuk. Idén pedig arra gondoltam, mi lenne, ha köveket festenénk? Jó programnak ígérkezik, még a gyerkőcöket is be lehet vonni. Nincs is semmi másra szükségetek, mint gyűjteni sok-sok lapos (vagy nem), sima felületű követ, jó alaposan lemosni, majd száradás után egy ecsettel, pálcikával,… Tovább »

Grafika a lakberendezésben

Lassan hozzászokhattok, hogy minden héten bemutatok egy újabb tehetséget, aki legnagyobb örömömre – és meglátjátok, hogy a tiétekre is! – a lakberendezés területén kamatoztatja a tudását és a kreativitását. Így történik ez ma is, úgyhogy bemutatom nektek a dekoratőr és grafikus pályán remekelő Sipos Emesét. Az indulásról beszélgettünk. “Gyerekkorom óta rajzolgatok mindig és mindenhol. Már… Tovább »

Légy kreatív rajzszöggel!

A mai bejegyzésben gyűjtöttem pár képet arról, hogy miként lehet használni a rajzszöget dekorálásra. Kész művészet sülhet ki belőle, nekem a faldekorálás, na meg a bútorok teleböködése a kedvenceim az összes ötlet közül. Érdemes végignézni ötletgyűjtés céljából, vagy csak délutáni kikapcsolódásként.   Színes ötletek és megvalósítási útmutató ezen a linken. Egy másik útmutató az alábbi… Tovább »

Virágminták nyár végére

Ha egyszerű színek, minta nélküli textilek, kárpitok jellemzik az otthonodat, és néha már sok a kevés, akkor megmutatom, hogyan “törd meg a csendet”. Ha Te is sajnálod, hogy véget ér a nyár, akkor a rengeteg lehetőség közül válassz olyat, ami a nyárra emlékeztet. Keltsd életre szobádat virágok segítségével! Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Használj gumit!

Egy újabb ötletes “így használj újra bármit eredeti funkcióján túl…” bejegyzés. Most a gumiabroncs került a főszerepbe. Itt-ott már feltűnik játszótereken és parkokban, és a magáncélú újrafelhasználása is fellendülőben van. A határ ebben az esetben is a csillagos ég, valamint a képzeletünk végtelensége… 🙂 Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Használj sprayfestéket!

Néha előfordul mindenkivel, hogy ráun a megszokott, őt körülvevő dolgokra. Talán a legjobb példa – nem lakberendezés területről – a hajunk. Tegye fel a kezét, akinek még soha nem volt festve, vagy melírozva, de legalább hajszínezővel bemosva… És addig, amíg a hajunknál teljesen egyértelmű, hogy nem vágjuk le nullás géppel, és váltogatjuk a különböző színű… Tovább »

Dekoráció? Irány a zöldségpiac!

Ma reggel, a zöldségpiacon teljesen megihlettek a szebbnél szebb zöldségek. Arra gondoltam, miért ne lehetne a virágok mellett helyett ezeket is felhasználni dekorációs célokra. Nem gondolom, hogy kevésbé mutatós díszeket lehet belőlük készíteni, viszont a zöldség olcsóbb a virágnál, így – a kreativitás mellett – mindenképpen pénztárcakímélő megoldásként foghatjuk fel. Egy kicsit ennek jártam ma… Tovább »

Készíts sziluettképet!

Egy kép a falon – többet árul el rólad, mint gondolnád. Lehet tájkép, csendélet, családi kép, portré; festmény vagy fotó. Egy közös bennük: általában úgy veszed őket. Pedig nagyszerűeket tudnál alkotni, saját magad is! Többféleképpen készíthetsz ilyen képet magadnak, például festéssel – “sablon” alapján -, vagy “matricázással“, egyik sem bonyolult ügy. Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Van már farönköd?

Úgy látszik, szépen össze tudnak fonódni az erre a hétre készült bejegyzéseim. Kezdődött a piknikkosarak feltérképezésével, aztán az egyik dizájn-piknikkosár kikerült egy új írásba, ami által megfogalmazódott bennem a mostani ötlet, azaz mit lehet kezdeni egy farönkkel, ha az nem piknikkosár… 🙂 Meglepődsz, ha azt mondom, hogy sokmindent? Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Dekorálj fával!

Fával dekorálni sokféleképpen lehet. Például faburkolatokkal, fabútorokkal, fa árnyékolókkal, fa kiegészítőkkel. A faanyagot számos formában feldolgozva érhetjük el, ma ezek közül egyet emelek ki és egy kicsit körüljárom, természetesen Veletek. A faszeletekre hegyezem ki a mai cikket. Vágjunk is bele, jó? 🙂 A baloldali bélyegképen látható gombok elkészítéséről itt találsz leírást. Ezekkel aztán dekorálhatod például… Tovább »

Mi áll jól az aranynak?

Tegnap előtt annyit posztoltam az arannyal kapcsolatban a Facebook-on, hogy felkeltette a kíváncsiságomat ez a szín. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen formában jártak a gondolataim egész nap e drága fém körül, ide kattintva azonnal megnézheted! Az arany nemesfémként eleganciát, gazdagságot – esetleg magasabbrendűséget? – sugároz, mióta világ a világ, mindig pozitív tulajdonságokat tulajdonítanak e fémnek,… Tovább »

Muffinpapír – muffin nélkül

Már biztosan kezditek megszokni a gondolatot, miszerint bármi felhasználható eredeti funkcióján túl is. Mai bejegyzésem is ezen alaptézis körül mozog. Annak jártam utána, hogy mi mindenre is jó a muffinpapír – a muffinsütésen kívül. Nagyon jópofa dolgokat találtam, szerintem nektek is tetszeni fog. Elsőként itt van ez a csinos kis szívószáltartó pohárfedő – bogarak ellen… Tovább »

Táblafestéket mindenhova!

Sajnos a mai világra nem a dicséret és a biztatás a jellemző. Az egyéni érdek érvényesítése-képpen inkább az elnyomás, vagy törtetés, kinek hogy tetszik. Mivel pénz beszél, ezért sokan kénytelenek vagyunk igába hajtani a fejünket. Ám mindenkinek szüksége van arra, hogy egy kicsit kieressze a gőzt. Arra pedig, hogy elismerjék a tudását/tehetségét, depláne. A pszichés… Tovább »

Mire használj egy pizzásdobozt?

Te is régóta szemezel az ilyesfajta dekorációval a szobád falára, de sajnálod rá a pénzt? Ez többé nem lehet probléma, főleg akkor, ha pizzarajongó vagy! Első lépésként nincs más teendőd, mint pizzát rendelni annyiszor, ahány képet szeretnél a falra. A következő feladatod pedig beszerezni a többi hozzávalót – festék, ragasztó, kép, olló, kés, továbbiak igényeidhez… Tovább »

Mindörökké farmer

Nem ismerek olyan embert, akinek ne lenne legalább 1 farmerje. Mindegy, hogy nadrág, dzseki, vagy táska, vagy egyéb ruházat, de szinte kötelező darab. Nekem is van, az már más kérdés, hogy nem nagyon szeretem; vagy csípő és “lecsúszik”, vagy magas derekú és nyomja a hasam. Amúgy meg tök kemény az anyaga. Csak akkor tudom megérteni,… Tovább »

Kupakoljunk!

Sokan gyűjtenek kupakokat, az okok pedig különbözőek lehetnek. Van, aki jótékonyságból gyűjt más számára, hogy így segítsen mozgásképtelen, vagy egyéb betegségben szenvedő gyerekeken. Persze, előfordulnak kamugyűjtések is, erről szól ez a régebbi cikk is az Origón. Aztán ott van az a kezdeményezés, amikor óvodás, általános és középiskolás gyerekeknek – az intézményeken keresztül – szerveznek kupakgyűjtést… Tovább »

Mihez kezdj egy konzervdobozzal?

A legegyértelműbb válasz, ami erre a kérdésre érkezhet: “Dobd a kukába!” Az egy fokkal jobb verzió: “Dobd a szelektív kukába!” És íme a bingó: “Hasznosítsd újra!” Számtalan dolog születhet akár macskakonzerves vagy bármilyen más fémdobozból, csak használd a fantáziád! Összegyűjtöttem pár képet, ezek a segítségedre lehetnek a megvalósításban. Kezdjük mindjárt egy rövidesen aktuális témával: ajándék… Tovább »

Húsvéti különlegességek

Úgy tűnik, jelen állás szerint, idén nem lesz napsütéses a húsvét. Már annak is örülhetünk, ha nem fog esni az eső, és ki lehet menni a szabadba. A tavaszi ruhák még egy kicsit váratnak magukra, aki idáig megúszta az influenza-járványt, most se essen ágynak. A mai bejegyzésben találsz ötleteket arra, hogyan ruházd fel a tojásod,… Tovább »

Kettő az egyben

Olyan mindennapi tárgyakat mutatok most, amiket eredeti funkciójuk mellett másra is tudsz használni, így két legyet üthetsz egy csapással: egyrészt szemet gyönyörködtető dolgokat készíthetsz sk, egyszerűen, másrészt pedig a nagyobb tárgyak soha nem lesznek használaton kívül, tehát nem fog fejtörést okozni szűk lakásban sem az, hogy hogyan oldd meg a tárolásukat. Jelen esetben az újrafelhasználásnak… Tovább »

Scrabble a lakberendezésben

Az előző, húsvéttal foglalkozó bejegyzésemben megemlítettem és illusztráltam is a scrabble-t pár tojással. Kis ismertető annak, aki még nem játszott ezzel a társasjátékkal: ez az a betűjáték, amiben véletlenszerűen húzott betűkből szavakat kell kirakni, és úgy elhelyezni a táblára, hogy a már korábban kirakott szavakhoz illeszkedjenek. Utánanéztem, hogyan illeszthető ez be az előző, tojásos verzió mellett/helyett… Tovább »

Ízléses húsvéti dekorációk

4 nap múlva Húsvét lesz, és én még nem írtam az ünneppel kapcsolatos bejegyzést. Úgyhogy jobb későn, mint soha alapon, most pótolni szeretném ezt a hiányosságomat. Olyan csodaszép asztali díszítéseket találtam, amiket mindenképpen érdemesnek gondoltam arra, hogy megosszam itt, a blogban. Remélem, Neked is annyira fognak tetszeni, mint nekem, ha így van, lájkold, oszd meg,… Tovább »

Vicces, vagy giccses?

Vicces lakberendezési dolgokat kezdtem el kutatni, de ezek mellett találtam sok olyat is, amik erősen súrolják a jó ízlés határát. Gondolkodtam azon is, hogy be merjem-e vállalni azt a kockázatot, hogy aki a mai napon látogat először ide, és ezzel a bejegyzéssel találja szemben magát, valószínűleg nem a legpozitívabb következtetést fogja levonni. De kockázat nélkül… Tovább »

Mire jó a vasalóállvány?

Mint kiderült, nem csak vasalásra. Kíváncsi vagyok, Ti hogy vagytok ezzel a vasalás-témával, mert én eléggé hadilábon állok vele. Már egy hete itt várt rám a nappalinkban a vasalóállvány, a rengeteg vasalnivalóval. A tavaszi nagytakarítás kapcsán került ki a helyéről, a mosókonyhából, mert ablakpucolás után a függönyöket mosni-vasalni kellett. Gondoltam, ha itt van szem előtt,… Tovább »

Ötletek ágy fejvégére – 2. rész

Ígértem az ágytámla-téma folytatását, a bejegyzés első részét itt nézheted meg. Ma csupa faanyagból mutatok képeket; a régi ajtók, ablakok, spaletták, kandallópárkányok és raklapok kerülnek a középpontba. Segítségükkel eléggé figyelemfelkeltő megoldásokat hozhatsz létre az ágyad mögött. Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjenek az inspiráló képek. Képek innen, innen, innen, innen, innen és innen. Szép otthont!… Tovább »

Ötletek ágy fejvégére – 1. rész

regi_lampa Veled is előfordult már, hogy szerettél volna valamit újítani otthonon, de a felújításnak még a gondolatától is kirázott a hideg? Van egy jó hírem: egyrészt hamarosan olyan jó idő lesz – 30-35 fok -, hogy örülni fogsz annak, ha a hideg futkos a hátadon, másrészt pedig, a témára visszatérve, ahhoz, hogy némi változást érj el… Tovább »

Süss ajtódíszt!

 Az ajtódísz használata eredetileg az advent időszakában volt hagyomány, azonban mára kinőtte magát a karácsonyváró hetekből; gyakorlatilag a színétől és az összetételétől függ, hogy mikor tudod az ajtód díszítésére használni. Az üzletekben sokféle dísz közül választhatod ki azt, amelyik neked a legjobban tetszik: színre, formára, anyagra való tekintettel. De azontúl, hogy vásárolhatsz egyet, akár magad… Tovább »

Konyhai cuccok újraértelmezése

Eljött az ideje a tavaszi nagytakarításnak is. Mivel a víznek tulajdonítjuk a megtisztító szerepet, ilyenkor még azt is vizesen tisztítjuk, amit általában nem így szoktunk. Kívül-belül takarítjuk otthonunkat, ablakpucolás, függönymosás, szekrények és a tartalmuk törölgetése, elmosása, stb. A nagy takarítási lázban egy csomó olyan dologgal találkozhatsz Te is, amivel az év többi 51 hetében nemigen,… Tovább »

Parafadugó

ajandekutalvany „Dugó, fadugó, bing-beng bent van a lukban, Dugó, fadugó, a parafadugó..” – hangzik el a Hofi-Koós előadóduó Macskaduettjében. Itt a dugó felhasználásának egyetlen célja volt: az egérlyukakat kellett vele eldugaszolni, hogy az egér ne jöhessen ki onnan. Ez is egyfajta ötletes megközelítése a parafadugó használatának. A dalnak csupán egy aprócska hibája van: nem tér ki… Tovább »

Keretek

Össze kellett szednem minden maradék energiámat, ami a számomra hosszú hétvégének nem nevezhető 4 napból maradt, hogy friss témával rukkoljak elő. Ne gondoljátok, hogy lustaságból nem frissítek. Arról van csupán szó, hogy rajztanfolyamra járok, reggeltől estig. Előtte és utána többnyire a család körüli teendőimet próbálom ellátni – már, ami marad, mert szerencsémre, akinek a bordája… Tovább »

Dekorálj csipesszel!

Sokszor esek abba a hibába, hogy túlkomplikálok valamit, amit annyira szeretnék megoldani, és észre sem veszem a nagy akarásban, hogy a megoldás ott van a szemem előtt. Így van ez a mai témával is. Be kell vallanom, hogy eddig még nem jutott eszembe az, hogy ruhacsipeszt használjak olyan mindennapos használati tárgyak létrehozására, mint például egy… Tovább »

Tiszta Amerika!

Július 4: számomra az egyik legfontosabb nap az évben, ez persze nem véletlen, azért van így, mert ekkor ünneplem a születésnapom. És ismerve a történelmet, mindig eszembe jut, hogy a Föld túloldalán több, mint 300 millió ember ünnepel velem együtt – de persze ők egészen mást. Úgy képzelem, hogy amint felvirrad a Nap, lázas készülődésbe… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!