Lakbermánia

Csipkegömb készítése otthon

csipkelampa Veronica blogján találtam a mai bejegyzésnek valót. Partidekor, kerti dekor, esküvői vagy egyéb ünnep dekorációként is megállja a helyét. A szükséges eszközök: két db egyforma csipketerítő, csipkés szegéllyel, olló, tű, cérna a varráshoz, szatén szalag és cérna azonos színben, fém karika, cukor keményítő, folpack fólia Első lépésként a cukor keményítőbe be kell áztatnia terítőket, egy… Tovább »

Szombati bútorátalakítás

csipkes_szekrenyajto Szombaton – bár hétvége, – még annyi időnk sincs, mint hétköznap, amikor dolgozunk. Ismerős ez a helyzet? Jó időbeosztással viszont akár még egy bútordesign is beleférhet! 🙂 Az ötlet üvegajtós (üvegbetétes) szekrényekre született – a lényeg a képen, sok kommentár nem hiszem, hogy szükséges lenne… Néha az apróbb változtatások csodákra képesek – ti mit gondoltok? via… Tovább »

Csipkés vállfa készítése

csipkes_vallfa Kérdezhetitek, hogy erre meg miért van szükség, mikor a vállfa 1. nincs is szem előtt, hiszen az akasztós szekrény rejti magában, 2. ha szem előtt van, akkor sincs teljesen, hiszen kabát/ruha/bármi van rajta. Szerintem 1. lehetnek olyan helyzetek, amikor igenis szem előtt van a vállfa, 2. ha ilyen díszes vállfánk van, akkor pedig kerítünk rá… Tovább »

A BKV és a csipke

csipkes_busz A finn művésznő, Vesanen Virpi Laukkanen kezdeményezésére horgolt csipketerítők díszítik a buszüléseket Finnországban. A csipkéket különböző lelőhelyekről – többek között bolhapiacokról – szerezték be. A projekt célja az volt, hogy a közösségi közlekedés járműveivel utazók életébe – legalább az utazás idejére – színt és örömöt vigyenek. Elgondolkodtam, mi lenne, ha nálunk is lenne hasonlóan “kidekorált”… Tovább »

Csipkekép készítése

csipkekep Éva kérésére született meg a mai téma itt a blogon: keretezett fali csipkeképet szeretne készíteni, ehhez kért segítséget tőlem. Nekiálltam, és gyűjtöttem pár ötletet… 1. Van például ez a fajta kép… …elkészítése nagyon egyszerű: a képkeret hátuljára rá kell ragasztani, vagy tűzni a csipkét. A kilógó részeket pedig le kell vágni. 2. A következő megoldás… Tovább »

Csipkeháló szúnyogok ellen

szunyoghalo_csipkebol Annyira jó dolgot találtam, és most pont időszerű is!!! Biztosan Titeket is mélyen (meg)érint ez a szúnyog-téma – elég, ha csak egyetlen példány bejut a lakásba, máris oda a nyugodt pihenés. Ugye, ismerős? Ez ellen itt egy tök jó ötlet, és még mutatós is!!! Azt pedig, hogy mennyire egyszerű a kivitelezése, már nem is említem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!