Lakbermánia

Így készíts pöttyös tolltartót

Mióta a kislányom rajzol – az kb. 2 éve tart -, a színes ceruzákat és a filctollakat a csemegekukorica konzerves dobozában gyűjtjük. És pont azóta – azaz kb. 2 éve – terveztem, hogy valahogy újjávarázsolom. Gondolkodtam a festésen, de valamiért nem álltam neki egyszer sem. Ma délután viszont a kezembe akadt a piros, aprópöttyös anyagmaradék,… Tovább »

Csipkekincsek érkeztek…

csipkeszalagok A múlt hét a csomagok hete volt. Igazi gyönyörűségeket és hasznos dolgokat vehettem át a futártól. Ma pedig végre volt egy kis időm, hogy képeket készítsek pár szalagról (a hasznos dolgokról majd legközelebb 🙂 ). Azt tervezem, hogy a szervezés alatt álló workshopokon ezekből (is) fogunk alkotni. Szóval, tervezek-szervezek, ha van kedvetek, csatlakozzatok: nyár óta… Tovább »

Készítsünk brossból csipkés brosst!

csipke_bross Amy oldalán találtam a mai bejegyzésnek valót. Mindjárt kiderül, hogyan lehet feldobni egy darab csipkével egy ilyen gyönyörű köves kitűzőt – ami aztán szép díszévé válhat táskának és ruhának egyaránt. Szükségetek lesz az alábbiakra: kb. 18-20 cm hosszú (1-1,5 cm széles) csipkeszalag, hímzőtű, cérna, bross, vagy más köves dísz. 1. A csipkeszalagot a képen látható… Tovább »

Csipkefüggöny másképpen

csipkefuggony Egy kedves ismerősöm kért segítséget lakberendezés témában: a függönyözésen kívül mindenről volt határozott elképzelése. Kerestem neki pár tucat inspiráló képet, és ekkor akadtam erre:       Kell különösebb magyarázat?   via Tetszett a mai cikk is? Akkor kérlek, használjátok a megfelelő gombokat – ez nekem tetszene…  Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Csipke kandalló készítése

csipke_tuzrakohely Amikor megtaláltam ezt a tutorialt, arra gondoltam, hogy de jó lesz majd november-december tájékán írni róla itt a blogon; biztos nagyon fog nektek tetszeni… Aztán az jutott eszembe, hogy miért ne írjak erről most, aztán majd télen felidézzük ezt a cikket! Hogy meleg van? Tudom, ki képes ilyenkor a tűzre nézni (inkább a fagyott rózsára!… Tovább »

A karácsonyfa szoknyája

A természetes anyagok és színek követőinek fogok a kedvében járni ezzel a bejegyzéssel. Ez megint egy olyan „csináld magad”-dolog, de szerintem nagyon jó elfoglaltságnak ígérkezik, ha belevágsz… Ha elkészíted ezt a szoknyát, és leteríted a karácsonyfád alá, sokkal vonzóbb lesz az összkép, hiszen a karácsonyfa-tartó lábai helyett ez a gyönyörű textilalkotás fog látszani, így a… Tovább »

Textil girland – készítsd magad

Ahogy a Karácsonyra hangolódva című bejegyzésem végén ígértem, íme az első, nagyon mutatós girland, bármilyen színű és anyagú textilből könnyen elkészíthető. Ebben az angol nyelvű blogban lépésről lépésre olvasható, és képekkel illusztrálva látható, hogy hogyan alakul át egy textilcsík girlanddá, vagy koszorúvá. Amire szükséged lesz: kb. 13-15 cm vastag lenvászondarab, dekorációs szalag, zsinór, vékony drót,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!