Lakbermánia

Virágok a napsütésben

horgolt virágok A mai bejegyzés a virágoké. Kicsit megnapfürdőztettem őket – ez nekem is jól esett… Egyelőre krém, rózsaszín és barna színű készült, de hamarosan lesznek gyönyörű, őszi és téli színekben pompázó virágok is. Várok egy kis interakciót tőletek: hova/hol használnátok ezeket a virágokat? Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Szoknyatuning – természetesen csipkével

csipkemintas_szoknya Annyira jó, hogy a csipke-téma ennyire kifogyhatatlan és sokoldalú! Mikor megláttam ezt a bejegyzést, egy dolog jutott eszembe: ennek a szoknyának nagyon jót tett a csipkeminta! Kellékek: szoknya, Satin akril kézműves festék, ecset, csipkemintás sablon, karton, vagy vastag papír. 1. Helyezzük a kartonpapírt a szoknya alá, hogy ne legyen alatta tiszta festék minden. 2. Ha… Tovább »

Van kedvetek csipkét sütni?

csipkes_suti Ma ötletet hoztam sütéshez. Nézzétek az alábbi képeket, így lehet csipkemintás süteményt is készíteni… Ha valaki tudja, hogy a minta miben térhet a süti összetevőitől, ne tartsa magában!!! 🙂 Nagyon érdekelni, de erre nem találtam sehol sem leírást.       Tetszik az ötlet? Osszátok meg barátaitokkal is! 🙂 Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Színes falminták

szines_csipkek A mai bejegyzéshez ezen a blogon találtam a képeket. Egyből magával ragadott a sokszínűségével. Dekorációs lehetőséget látok benne főleg azok számára, akik nem a saját lakásukban élnek, és – a főbérlő miatt – még a falakat sem festhetik át a saját színvilágukra. A faldekor elkészítéséhez a mintát először papíron kell megtervezni (pl. spirográf segítségével), majd… Tovább »

Csipke a betonon

csipke_a_betonon Nagyon szeretem, amikor két teljesen ellentétes irányt képviselő elem találkozik, mert ebből általában szokatlan, de mutatós eredmény születik. Nincs ez másképpen a csipke és a beton esetében sem. Egyetlen közös vonásuk, hogy 2013 nagy trendjei között szerepelnek. Ha jelzőket kéne keresnem, a betonnal a ridegséget, az egyszerűséget, a merevséget, a racionalizmust, míg a csipkével a… Tovább »

Rajzolj csipkemintát spirográffal!

spirograf_design Ismeritek a spirográfot? Én pár hete találkoztam vele, amikor a lányom egyik kinder tojásában ez volt a meglepetés-játék. Aki nem ismerné, a spirográf egy geometriai rajzjáték, az alábbi képen látható “fogaskerekek” és egy rajzeszköz zsükséges hozzá – ja, meg egy hordozó felület… Ezen a videón megnézhetitek, hogyan kell használni: A lényeg, hogy rajztudás hiányában a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!