Lakbermánia

DIY: Arany korona csipkéből

Az oviban kapott újabb feladat eredményeképp született a mai blogbejegyzés. Királyi napokat tartanak hamarosan, ebből az alkalomból kell koronát készíteni itthon. Arra gondoltam, keresek olyan csipkét, amiből mutatós korona készülhet. Találtam is, úgyhogy megvettem a többi hozzávalót: az antik arany színű akrilfestéket, az arany csillámport – amit végül nem is használtam -, az arany hajpántot,… Tovább »

Így készíts pöttyös tolltartót

Mióta a kislányom rajzol – az kb. 2 éve tart -, a színes ceruzákat és a filctollakat a csemegekukorica konzerves dobozában gyűjtjük. És pont azóta – azaz kb. 2 éve – terveztem, hogy valahogy újjávarázsolom. Gondolkodtam a festésen, de valamiért nem álltam neki egyszer sem. Ma délután viszont a kezembe akadt a piros, aprópöttyös anyagmaradék,… Tovább »

Különleges táskák

csipkes_taska Az Ulaola blogon találtam ezeket a gyönyörű csipkés táskákat. Készítőjük Paola, aki a csipkék mellett olyan nem szokványos alapanyagokat használ a táskakészítéshez, mint az evőeszközök és egyéb, könnyen hajlítható csövek, tárgyak. Nekem nagyon bejönnek, és Nektek? Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Ünnepi fények másképp

karacsonyi_fenyek Ahhoz, hogy jól érezd magad otthon, nem kell a legmenőbb, legdrágább karácsonyi dekorokat megvenned. Nézd át a már meglévő díszeket, fényeket, tudsz-e belőlük valami mást csinálni. Előfordulhat, hogy szükséged lesz papírra, ollóra, ragasztóra, na meg egy kis időre, amikor kiszakadsz a hétköznapi rohanásból és átadod magad az alkotásnak… Aki még nem próbálta, mondván: “nincs kézügyességem…… Tovább »

Virágok a napsütésben

horgolt virágok A mai bejegyzés a virágoké. Kicsit megnapfürdőztettem őket – ez nekem is jól esett… Egyelőre krém, rózsaszín és barna színű készült, de hamarosan lesznek gyönyörű, őszi és téli színekben pompázó virágok is. Várok egy kis interakciót tőletek: hova/hol használnátok ezeket a virágokat? Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Vasárnapi filozófia az állandóságról

shabby_chic A mai bejegyzésem egy székátalakításba bújtatott megvilágosodás. Írtam a bemutatkozásomban, hogy milyen idegen volt számomra fiatalabb koromban a csipke. De azt nem, hogy mi minden volt még az: a régi bútorok, a régi ruhák, ezek dohos szaga, és valahol az öreg emberek is. Nem szerettem, ha valaminek múltja volt, ez csak annyit jelentett számomra, hogy… Tovább »

Egy éjszaka a konyhában

kottapapir Találtam pár fém dobozt itthon. Gondoltam, meglepem magam, készítek belőlük gyönyörűséges, csipkés dobozokat. Úgy legalább majd nem akarom őket kidobni… Neki is álltam az előkészületeknek: a képen látható fekete doboz eredeti színe alig látszott a portól, vízkőtől, és tele volt ragasztva árazó címkékkel is, úgyhogy fogtam, és “kivakartam a szarból”. Egy kis vízkőoldó és sebbenzin… Tovább »

Csipkekincsek érkeztek…

csipkeszalagok A múlt hét a csomagok hete volt. Igazi gyönyörűségeket és hasznos dolgokat vehettem át a futártól. Ma pedig végre volt egy kis időm, hogy képeket készítsek pár szalagról (a hasznos dolgokról majd legközelebb 🙂 ). Azt tervezem, hogy a szervezés alatt álló workshopokon ezekből (is) fogunk alkotni. Szóval, tervezek-szervezek, ha van kedvetek, csatlakozzatok: nyár óta… Tovább »

Csipkés tányéralátét készítése

csipkes_tanyeralatet A mai bejegyzésben az a jó, hogy elkészítésének nehézségi fokozata a nullához konvergál, a szükséges eszközök minimális költségen beszerezhetőek – pláne, ha már van is otthon mindenből 🙂 -, elkészítési ideje pedig egy kávészünet töredéke. Ennyi jó után jön a lényeg, mire is van szükség a mai projekthez: textil tányéralátét (tud valaki ENNÉL olcsóbbat?) sprayfesték papírcsipke…. Tovább »

Karon kötött sál

horgolt_sal Itt vagyok megint! Nem vesztem el – hacsak nem a teendőkben: tudjátok, lázasan folyik a lakásfelújítás.  Emiatt a megszokotthoz képest jóval kevesebbet tudok itt lenni, jóformán a csipkékről csak álmodozom ezeken a sűrű napokon… A mai bejegyzés éppen aktuális – sajnos – az időjárás miatt. Maggie oldalán találtam egy kisfilmet arról, hogyan tudunk/tudtok magatoknak puha,… Tovább »

Csipkegömb készítése otthon

csipkelampa Veronica blogján találtam a mai bejegyzésnek valót. Partidekor, kerti dekor, esküvői vagy egyéb ünnep dekorációként is megállja a helyét. A szükséges eszközök: két db egyforma csipketerítő, csipkés szegéllyel, olló, tű, cérna a varráshoz, szatén szalag és cérna azonos színben, fém karika, cukor keményítő, folpack fólia Első lépésként a cukor keményítőbe be kell áztatnia terítőket, egy… Tovább »

Sorsoltam!

A nyereményjáték kiíráshoz hűen ma délután 5 órakor megtartottam a sorsolást. A játék részletei a következők voltak: helyesen kellett tippelni 3 lehetőség közül, hogy mennyibe fog kerülni a webshopban a képen látható csipkés tárca, amely egyben a nyeremény is. A helyes válasz: 2690.- Ft. 96-an válaszoltatok helyesen, így a Random.org 1 és 96 között sorsolt…. Tovább »

Így feliratozd a papírcsipkét!

csipkepapir_feliratozasa A múltkor a Fb-oldalon egy kép kapcsán felmerült a kérdés, hogyan lehet a csipkepapírra nyomtatni szöveget? Vasárnap csomagolnom kellett, a felirat akkor sajnos elmaradt. A kézírásom cefetronda, nyomtatni már nem volt idő. De ma tudtam pótolni… 🙂 Megszerkesztettem a feliratot word-ben. Kinyomtattam. Megnéztem, hogy jó-e így a méret, ráférne-e a csipkére. Ráfért. Így fogtam, és… Tovább »

Illatos díszcsomagolás

csipkes_diszcsomagolas Ma ajándékot kellett csomagolnom. Gondoltam, miért ne csomagolnék csipkésbe?! Úgyhogy kerestem, kutattam, találtam, összeraktam – amíg meg nem született. A hozzávalók: papírzacskó, csipkepapír, csipkemintás ragasztószalag, szárított levendula, ragasztó, olló, lyukasztó. Az eredeti tervem az volt, hogy raffiát kötök a zacskóra, de nem volt itthon. Így jött a levendula ötlete… és ezzel megszületett a méretre igazítható,… Tovább »

Szombati “egyperces”

ceruzatarto Ma egy újabb ötletet találtam, hogy hogyan hozzuk ki egy egyszerű konzerves dobozból a maximumot – avagy van élet a kukán kívül is… Kutya- és macskatartók előnyben: nekünk rengeteg van belőle lévén, hogy 3 macskánk van. 🙂 Ha kell valakinek alapanyag, szóljon!     via Tetszett? Nyomjátok a gombokat! Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Mécsestartó 5 perc alatt

csipkes_mecsestarto Lehet, hogy egyre több világítási ötlettel fogtok itt találkozni. Az ok egyszerű: egyszerűen megvalósítható ötletekkel szeretnék segíteni nektek, hogy fényt – és olykor színt is – vigyetek otthonotokba. Most pláne aktuális ez a téma, az egyre rövidülő nappalok miatt… A mai projekt képeiért köszönet Ritának! 🙂 Én így fogom csinálni: veszek spagettitároló edényt (vagy ehhez… Tovább »

Marokkói lámpás DIY

marokkoi_lampas Ha már tematikus nap, és ha már marokkói stílus, jöjjön egy lámpás készítéséről szóló bejegyzés. Hogy az eredmény mennyire csipkés, csak rajtatok múlik! Mindenesetre a közelgő rossz időre szerintem nem árt egy – szó szerint – színfolt otthonra… TIPP a bizonytalan kezűeknek: rakjatok csipkemintás papírt az üvegbe, és haladjatok a minta alapján a festékkel az… Tovább »

Mécsestartó – vigyázz, gyúlékony!

mecsestarto Emiatt csakis elemes teamécsessel használható!!! Ez fontos!!!! Az eredeti recept úgy írja, hogy kartonpapírból kell kivágni, szilikonragasztóval összeragasztani, csipesszel megfogatni, amíg megszárad, nehogy szétjöjjön… folytassam? Találtam egy egyszerűbb megoldást! Csak ránéztem a képre, és első ránézésre az ugrott be, hogy “basszus, ezek vécépapír gurigák?!” Szerintetek nagy disznóság? 🙂 Mindenesetre sokkal egyszerűbb! Így az eredeti leíráshoz… Tovább »

Csipkés csizmamandzsetta készítése

csizmamandzsetta Egy újabb, bonyolultnak nem igazán mondható DIY ötlet, hogy öltözetünket kicsit feldobjuk. 🙂 Amire szükség lesz a projekthez: széles, rugalmas csipke olló mérőszalag gombok varrógép. A lépések: 1. Elsőként vádlimérés jön! A mért méretből vonjatok ki 2,5 cm-t. Ebben a szélességben lesz szükség két darab csipkére. 2. Jöhet a szélek összevarrása – ügyeljetek a szélek… Tovább »

Készítsünk brossból csipkés brosst!

csipke_bross Amy oldalán találtam a mai bejegyzésnek valót. Mindjárt kiderül, hogyan lehet feldobni egy darab csipkével egy ilyen gyönyörű köves kitűzőt – ami aztán szép díszévé válhat táskának és ruhának egyaránt. Szükségetek lesz az alábbiakra: kb. 18-20 cm hosszú (1-1,5 cm széles) csipkeszalag, hímzőtű, cérna, bross, vagy más köves dísz. 1. A csipkeszalagot a képen látható… Tovább »

Papír lámpásnak álcázott girland

csipkegirland Nemrég volt már szó csipkés girland készítéséről. Az újonnan csatlakozók és a lemaradtak kedvéért: volt egy girlandkészítés csipkepapír és muffinpapír segítségével, és volt egy vízfestékes, kifejezetten gyerekes családok részére. Most itt egy újabb leírás, ami megállja a helyét, legyen szó karácsonyról, esküvőről, születésnapról, vagy bármilyen ünnepről. Kell hozzá pár 18*33 cm-es szögletes csipkepapír, amiket a… Tovább »

Csipkemobil

csipke_mobil Ne tévesszen meg senkit se a cím, nem mobiltelefonnal kapcsolatos dologról lesz ma szó. Viszont végre egy olyan bejegyzés, amiben a papírcsipke és a textilcsipke együtt szerepel… Szóval, készítsünk mobil függő dekorációt csipkékből. Amire szükség lesz: hímzőkeret, szaténszalag – vagy csipkeszalag, ragasztó, csipesz, papír csipke, keményített textilcsipke, damil vagy hímzőcérna, olló, glitter. Elkészítési útmutató: 1…. Tovább »

Szoknyatuning – természetesen csipkével

csipkemintas_szoknya Annyira jó, hogy a csipke-téma ennyire kifogyhatatlan és sokoldalú! Mikor megláttam ezt a bejegyzést, egy dolog jutott eszembe: ennek a szoknyának nagyon jót tett a csipkeminta! Kellékek: szoknya, Satin akril kézműves festék, ecset, csipkemintás sablon, karton, vagy vastag papír. 1. Helyezzük a kartonpapírt a szoknya alá, hogy ne legyen alatta tiszta festék minden. 2. Ha… Tovább »

Hamarosan itt a tökszezon!

csipkes_tok Szinte már csak napok választanak el minket a mókás arcú tökök szezonjától. De nem csak arcokban, meg világító tökökben lehet gondolkodni – ha van a kezetek ügyében egy – már oly sokszor bevált – flakon sprayfesték, pár tortacsipke, ragasztó és egy-két csipkeszalag, ebben az esetben már mutatom is, hogy mit hova és hogyan… 🙂 Először… Tovább »

Szombati bútorátalakítás

csipkes_szekrenyajto Szombaton – bár hétvége, – még annyi időnk sincs, mint hétköznap, amikor dolgozunk. Ismerős ez a helyzet? Jó időbeosztással viszont akár még egy bútordesign is beleférhet! 🙂 Az ötlet üvegajtós (üvegbetétes) szekrényekre született – a lényeg a képen, sok kommentár nem hiszem, hogy szükséges lenne… Néha az apróbb változtatások csodákra képesek – ti mit gondoltok? via… Tovább »

Girlandot így is lehet csinálni…

girland Mára egy újabb dekorációt találtam. Nekem több szempontból is tetszik , de leginkább a csipkepapír-festés = vintage beütés, ami igazán megfogott. Ami kell hozzá: muffinpapír több méretben, csipkepapír, tea, zsinór + tű. Elkészítése: 1. fesd be a teával a tortacsipkét. Hagyd ázni kb 15 percig, aztán vedd ki egy konyharuhára, hogy megszáradjon. 2. Fűzd be… Tovább »

Így készíts mécsestartót csipkepapírból!

mecsestarto Egyik nap megosztottam a fenti képet a Fb-oldalon. Többeteknek nagyon tetszett, úgyhogy ezért is – na meg persze, hogy bővüljön a csipkés lehetőségek sora – hoztam el az elkészítését. Gyertyát, mécsest is lehet beletenni, de akár sütit, muffint is. Elkészítési idő: 5 perc Nehézségi fokozat: könnyű. 🙂 via Tetszett a mai cikk is? Akkor kérlek,… Tovább »

Csipkés pompom lyukasztóval

csipkes_pompom Újabb dekorációs ötletet találtam, az esküvőtől a szülinapi zsúrig szinte bárhova el tudom képzelni. Lehet akár színes, mintás papírból is készíteni, szem előtt tartva azt, hogy a sötétebb, vagy nagyon mintás felületen nem annyira érvényesül a lényeg… Eszközök: papír, olló, lyukasztó, cérna. Elkészítés: 1. a papír harmonikára hajtogatása 2. a szélek lekerekítése ollóval 3. minta… Tovább »

Csipkeprojekt gyerekeknek

csipkepapir_girland Amikor ezt az ötletet megláttam, duplán megörültem. Egyrészt, mert még csak most kezdődik az ősz, én már be vagyok tőle fordulva (:) ), másrészt mert hamarosan a kislányom is abba a korba ér, hogy együtt festhetjük a papírcsipkéket – imádom a közös programokat! A mai projekthez szükséges: legalább egy gyerek, sok-sok tortacsipke, cérna a felfüggesztéshez,… Tovább »

Csipkeszegélyes tükör készítése

csipkes_tukor Pár hete már bemutattam egy tükörcsipkézős ötletet. Ahhoz sprayfesték kellett, a jelenlegihez elegendőek – a tükrön felül – a tortacsipkék és a ragasztó. A feladat nem bonyolult: a tükör szélére ragasztani a csipkepapírokat.   Nektek melyik tetszik jobban, ez, vagy az előző? via Tetszett a mai cikk is? Akkor kérlek, használjátok a megfelelő gombokat –… Tovább »

Pink ajándékkártyák

ajandekkartyak Egyre jobban belejövök a kivágható papírcsipkék készítésébe. 🙂 Most ajándékkártyákat készítettem, pink színben, hatféle felirattal. Ha van kérésetek a színt, illetve a feliratot illetően, írjátok meg! Ide kattintsatok a letöltéshez! Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Készíts magadnak ültetőkártyát!

ultetokartya Ma reggel, amikor benéztem a fb-oldalra, nagyon nagy öröm ért. Adrienntől kaptam képeket, aki a rendszerezéshez készített, letölthető, nyomtatható csipkés címkékből varázsolt ültetőkártyákat a barátnője esküvőjére. A képek nagyon tetszenek, köszönöm, és remélem, az esküvőről is kapok képeket! 🙂 Tetszett a mai cikk is? Akkor kérlek, használjátok a megfelelő gombokat – ez nekem tetszene…  Szép… Tovább »

Kartondoboz átalakítás

csipkes_doboz Mindig mondom, a csipke mindennek jól áll. Ezt erősíti meg a mai poszt is, aminek az alapja egy közönséges kartondoboz. Ezen kívül az alábbi dolgok szükségesek: natúr színű rizspapír, ragasztó, ecset, csipkepapír több méretben, fonal, tetszés szerinti egyéb díszítőelemek. Elkészítés: ragaszd a doboz tetejét az oldalfalhoz, befelé hajtva – így erősebb tartása lesz aztán kend… Tovább »

Csipkés vállfa készítése

csipkes_vallfa Kérdezhetitek, hogy erre meg miért van szükség, mikor a vállfa 1. nincs is szem előtt, hiszen az akasztós szekrény rejti magában, 2. ha szem előtt van, akkor sincs teljesen, hiszen kabát/ruha/bármi van rajta. Szerintem 1. lehetnek olyan helyzetek, amikor igenis szem előtt van a vállfa, 2. ha ilyen díszes vállfánk van, akkor pedig kerítünk rá… Tovább »

Ajándékdíszítés masni helyett csipkével

ajandekdiszites_csipkevel Mikor ezt a cikket megtaláltam, arra gondoltam, “ááá, hol van még karácsony!”, aztán ezt elnyomta gyorsan, hogy pontosan tudom, nem lehet elég korán elkezdeni a felkészülést. Plusz nemcsak karácsonykor ajándékozunk, úgyhogy álljon most itt egy ajándékcsomagolós csipkedekoráció… A lista (igen karcsú): pompomonként 6 tortacsipke (azonos méretűek, aminek a kiválasztása függ a becsomagolandó doboz méretétől) ragasztó…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!