Lakbermánia

Egy éjszaka a konyhában

kottapapir Találtam pár fém dobozt itthon. Gondoltam, meglepem magam, készítek belőlük gyönyörűséges, csipkés dobozokat. Úgy legalább majd nem akarom őket kidobni… Neki is álltam az előkészületeknek: a képen látható fekete doboz eredeti színe alig látszott a portól, vízkőtől, és tele volt ragasztva árazó címkékkel is, úgyhogy fogtam, és “kivakartam a szarból”. Egy kis vízkőoldó és sebbenzin… Tovább »

Csipkés tányéralátét készítése

csipkes_tanyeralatet A mai bejegyzésben az a jó, hogy elkészítésének nehézségi fokozata a nullához konvergál, a szükséges eszközök minimális költségen beszerezhetőek – pláne, ha már van is otthon mindenből 🙂 -, elkészítési ideje pedig egy kávészünet töredéke. Ennyi jó után jön a lényeg, mire is van szükség a mai projekthez: textil tányéralátét (tud valaki ENNÉL olcsóbbat?) sprayfesték papírcsipke…. Tovább »

Így feliratozd a papírcsipkét!

csipkepapir_feliratozasa A múltkor a Fb-oldalon egy kép kapcsán felmerült a kérdés, hogyan lehet a csipkepapírra nyomtatni szöveget? Vasárnap csomagolnom kellett, a felirat akkor sajnos elmaradt. A kézírásom cefetronda, nyomtatni már nem volt idő. De ma tudtam pótolni… 🙂 Megszerkesztettem a feliratot word-ben. Kinyomtattam. Megnéztem, hogy jó-e így a méret, ráférne-e a csipkére. Ráfért. Így fogtam, és… Tovább »

Illatos díszcsomagolás

csipkes_diszcsomagolas Ma ajándékot kellett csomagolnom. Gondoltam, miért ne csomagolnék csipkésbe?! Úgyhogy kerestem, kutattam, találtam, összeraktam – amíg meg nem született. A hozzávalók: papírzacskó, csipkepapír, csipkemintás ragasztószalag, szárított levendula, ragasztó, olló, lyukasztó. Az eredeti tervem az volt, hogy raffiát kötök a zacskóra, de nem volt itthon. Így jött a levendula ötlete… és ezzel megszületett a méretre igazítható,… Tovább »

Papír lámpásnak álcázott girland

csipkegirland Nemrég volt már szó csipkés girland készítéséről. Az újonnan csatlakozók és a lemaradtak kedvéért: volt egy girlandkészítés csipkepapír és muffinpapír segítségével, és volt egy vízfestékes, kifejezetten gyerekes családok részére. Most itt egy újabb leírás, ami megállja a helyét, legyen szó karácsonyról, esküvőről, születésnapról, vagy bármilyen ünnepről. Kell hozzá pár 18*33 cm-es szögletes csipkepapír, amiket a… Tovább »

Hamarosan itt a tökszezon!

csipkes_tok Szinte már csak napok választanak el minket a mókás arcú tökök szezonjától. De nem csak arcokban, meg világító tökökben lehet gondolkodni – ha van a kezetek ügyében egy – már oly sokszor bevált – flakon sprayfesték, pár tortacsipke, ragasztó és egy-két csipkeszalag, ebben az esetben már mutatom is, hogy mit hova és hogyan… 🙂 Először… Tovább »

Girlandot így is lehet csinálni…

girland Mára egy újabb dekorációt találtam. Nekem több szempontból is tetszik , de leginkább a csipkepapír-festés = vintage beütés, ami igazán megfogott. Ami kell hozzá: muffinpapír több méretben, csipkepapír, tea, zsinór + tű. Elkészítése: 1. fesd be a teával a tortacsipkét. Hagyd ázni kb 15 percig, aztán vedd ki egy konyharuhára, hogy megszáradjon. 2. Fűzd be… Tovább »

Így készíts mécsestartót csipkepapírból!

mecsestarto Egyik nap megosztottam a fenti képet a Fb-oldalon. Többeteknek nagyon tetszett, úgyhogy ezért is – na meg persze, hogy bővüljön a csipkés lehetőségek sora – hoztam el az elkészítését. Gyertyát, mécsest is lehet beletenni, de akár sütit, muffint is. Elkészítési idő: 5 perc Nehézségi fokozat: könnyű. 🙂 via Tetszett a mai cikk is? Akkor kérlek,… Tovább »

Csipkés pompom lyukasztóval

csipkes_pompom Újabb dekorációs ötletet találtam, az esküvőtől a szülinapi zsúrig szinte bárhova el tudom képzelni. Lehet akár színes, mintás papírból is készíteni, szem előtt tartva azt, hogy a sötétebb, vagy nagyon mintás felületen nem annyira érvényesül a lényeg… Eszközök: papír, olló, lyukasztó, cérna. Elkészítés: 1. a papír harmonikára hajtogatása 2. a szélek lekerekítése ollóval 3. minta… Tovább »

Csipkeprojekt gyerekeknek

csipkepapir_girland Amikor ezt az ötletet megláttam, duplán megörültem. Egyrészt, mert még csak most kezdődik az ősz, én már be vagyok tőle fordulva (:) ), másrészt mert hamarosan a kislányom is abba a korba ér, hogy együtt festhetjük a papírcsipkéket – imádom a közös programokat! A mai projekthez szükséges: legalább egy gyerek, sok-sok tortacsipke, cérna a felfüggesztéshez,… Tovább »

Csipkeszegélyes tükör készítése

csipkes_tukor Pár hete már bemutattam egy tükörcsipkézős ötletet. Ahhoz sprayfesték kellett, a jelenlegihez elegendőek – a tükrön felül – a tortacsipkék és a ragasztó. A feladat nem bonyolult: a tükör szélére ragasztani a csipkepapírokat.   Nektek melyik tetszik jobban, ez, vagy az előző? via Tetszett a mai cikk is? Akkor kérlek, használjátok a megfelelő gombokat –… Tovább »

Pink ajándékkártyák

ajandekkartyak Egyre jobban belejövök a kivágható papírcsipkék készítésébe. 🙂 Most ajándékkártyákat készítettem, pink színben, hatféle felirattal. Ha van kérésetek a színt, illetve a feliratot illetően, írjátok meg! Ide kattintsatok a letöltéshez! Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Készíts magadnak ültetőkártyát!

ultetokartya Ma reggel, amikor benéztem a fb-oldalra, nagyon nagy öröm ért. Adrienntől kaptam képeket, aki a rendszerezéshez készített, letölthető, nyomtatható csipkés címkékből varázsolt ültetőkártyákat a barátnője esküvőjére. A képek nagyon tetszenek, köszönöm, és remélem, az esküvőről is kapok képeket! 🙂 Tetszett a mai cikk is? Akkor kérlek, használjátok a megfelelő gombokat – ez nekem tetszene…  Szép… Tovább »

Kartondoboz átalakítás

csipkes_doboz Mindig mondom, a csipke mindennek jól áll. Ezt erősíti meg a mai poszt is, aminek az alapja egy közönséges kartondoboz. Ezen kívül az alábbi dolgok szükségesek: natúr színű rizspapír, ragasztó, ecset, csipkepapír több méretben, fonal, tetszés szerinti egyéb díszítőelemek. Elkészítés: ragaszd a doboz tetejét az oldalfalhoz, befelé hajtva – így erősebb tartása lesz aztán kend… Tovább »

Ajándékdíszítés masni helyett csipkével

ajandekdiszites_csipkevel Mikor ezt a cikket megtaláltam, arra gondoltam, “ááá, hol van még karácsony!”, aztán ezt elnyomta gyorsan, hogy pontosan tudom, nem lehet elég korán elkezdeni a felkészülést. Plusz nemcsak karácsonykor ajándékozunk, úgyhogy álljon most itt egy ajándékcsomagolós csipkedekoráció… A lista (igen karcsú): pompomonként 6 tortacsipke (azonos méretűek, aminek a kiválasztása függ a becsomagolandó doboz méretétől) ragasztó…. Tovább »

Partidekor tortacsipkével

partidekor_tortacsipkevel Egyszerű, mégis nagyon mutatós díszítés készíthető tortacsipke, színes-mintás papírok/textildarabok, ragasztó és cérna segítségével. A mintás darabokat a papírcsipkéhez megfelelő méretre kell vágni, ráragasztani, majd négyet összeragasztani a képen látható módon, a cérnát is közrefogva. A színek és minták összeválogatásával az évszaknak megfelelő lakásdekoráció is készíthető belőle. Ráadásul a papírt is színezni lehet őszi színűre, erről… Tovább »

Csipkés topán pár perc alatt!

csipkes_cipo Amanda oldalán találtam egy szuper csipkemintás cipőkészítési útmutatót. Egy hasonló cipőt már 1-2 ezer forintért meg lehet venni, tehát a projekt a megfizethető kategóriába tartozik. Amire még szükségetek lesz: tortacsipke, sprayfesték kétoldalas ragasztószalag. A kétoldalas ragasztószalag segítségével rögzíteni kell a cipő orrán a csipkepapírt, majd jöhet a sprayfesték. Nem egy nagy ördöngősség, de pont ezért… Tovább »

A csipke esete a kávéval

kaves_papircsipke A boltokban és a neten is a tortacsipkék közül a fehér szerezhető be a legkönnyebben. Viszont vannak olyan esetek, amikor a hófehér szín nem a legmegfelelőbb – pl. vintage hangulat esetében. Mielőtt elkezdenétek kutatni, hogy hol lehet kapni natúr színűt, vessetek egy pillantást az alábbi képekre, aztán irány a konyha – mert ugye kávé mindenkinél… Tovább »

Egy hónap összegzése

Pontosan egy hónappal ezelőtt indítottam útjára a blogomat – a fb-oldalt pár nappal korábban -, és nagy örömmel tapasztaltam, hogy ennyi idő alatt több, mint 4 ezren csatlakoztatok hozzám. Erőt és kitartást adtok nekem azzal, hogy itt vagytok, és annak tudatában, hogy ilyen sok embert érdekel, még nagyobb lendülettel tudom belevetni magam kedvenc témámba. A támogatásotokat… Tovább »

Csipkés képkeret DIY

Rebekah oldalán találtam ezt a szuper ötletet. A csipkemintás képkeret elkészítéséhez szükség lesz a következő dolgokra: képkeret, papírcsipke, festék, ecset. Ami pedig az elkészítését illeti, szerintem a következő képek magyarázat nélkül is megállják a helyüket… via Tetszett a mai cikk is? Akkor kérlek, használjátok a megfelelő gombokat – ez nekem tetszene…  Szép otthont! 🙂 Ildikó... Tovább »

Ünnepi csipkedekoráció házilag

unnepi_csipkedekoracio Szinte minden ünnepünk nagy családi összejövetelek közepette zajlik. Ilyenkor akár már előző este elkezdünk főzni, és folytatjuk reggel, egészen délig. Nagy a sürgés-forgás, de leginkább csak a kajakészítés körül forog minden. Háziasszonyként a legfontosabbnak tartom, hogy a felszolgált ételekkel mindenkinek a kedvében járjak. A dekorációt illetően örülök, ha a szépen megterített asztalig eljutok, mire az… Tovább »

Csipkekép készítése

csipkekep Éva kérésére született meg a mai téma itt a blogon: keretezett fali csipkeképet szeretne készíteni, ehhez kért segítséget tőlem. Nekiálltam, és gyűjtöttem pár ötletet… 1. Van például ez a fajta kép… …elkészítése nagyon egyszerű: a képkeret hátuljára rá kell ragasztani, vagy tűzni a csipkét. A kilógó részeket pedig le kell vágni. 2. A következő megoldás… Tovább »

Milyen a noteszed?

csipkes_notesz Ma mutatok egy nagyon egyszerű megoldást arra, hogyan tehetitek egyedivé – és persze csipkézetté – a határidőnaplótokat, noteszeteket, vagy bármit, aminek lapjai vannak. Az eszközről annyit, hogy egyelőre nem találtam itthon egyik bolt kínálatában sem. Ha valaki közületek mégis tudna ilyenről elérhető közelségben, megírná hozzászólásban, hogy hol lehet kapni? Nagyon hálás lennék… 🙂 via  … Tovább »

Csipkemintás párna DIY

csipkemintas_parna Díszpárnája mindenkinek van. Ha pedig eddig minta nélküli volt, most ezen is könnyen lehet változtatni. Le a párnahuzattal, és munkára fel! 🙂 A projekthez szükséges: párnahuzat, papírcsipke, textilfesték, ragasztó, festőhenger, vasaló. A lépések: 1. A párnahuzat lefektetése, gyűrődésmentes kisimítása. 2. A papírcsipke rögzítése a párnahuzaton. 3. Festőhengerrel a festék felvitele a felületre. 4. A papírcsipke… Tovább »

Csipke karperec készítése

csipke_karperec Tegnap nagy népszerűségnek örvendett a fenti kép a Fb-oldalon, úgyhogy jön a karperec elkészítési útmutató csipkéből. Hozzávalók: egy darab csipke – csuklóvastagságtól függő, de kb. 16 cm hosszú anyag szükséges (és 4-5 cm vastagságú), textilfesték, ragasztó, zsírpapír, műanyag flakon, melynek mérete legyen kicsit vastagabb, mint a csukló. Elkészítése: 1. a méretre igazított csipke festése, a… Tovább »

Hordóból csipkés asztalka…

csipke_a_hordon Tegnap a fenti képet tettem közzé a Facebook-oldalon, és kíváncsi voltam, mit gondoltok, mi köze van ennek a rozsdás darabnak a csipkéhez? Vajon mi készülhet belőle? Felfedem a titkot, jöjjön a csipkés guruló asztalka készítése! Hozzávalók: a hordó a feje tetejére állítva (hogy ne legyen zavaró a fogantyú és a nyílás), csipke (a projektben műanyagból… Tovább »

Csillag, virág, hópehely… mit szeretnétek?

csipkevirag A mai DIY-dekorban az a jó, hogy remekül illeszkedik az évszakok váltakozásához. Ha akarom, virág, ha akarom, hópehely – csillag pedig így is, úgy is van… Az eredetileg csillagnak készült dekorhoz 3 papírcsipke kell csak -díszenként -, és egy kevés kétoldalas ragasztószalag. Elkészítése: 1. a papírcsipkék harmonikára hajtogatása 2. lépés: a harmonika félbehajtása 3. lépés:… Tovább »

Csipkés tükör készítése

csipketukor Kíváncsi vagyok, hányan csaptok a homlokotokra, mondván, hogy “erre miért nem gondoltam eddig?!”, ha lejjebb görgettek a mai bejegyzésben. 🙂 Ennél egyszerűbbet már nem nagyon tudok elképzelni. A költségvetés most sem eget rengető, de a végeredmény gyönyörű! Amire szükség lesz a mai projekthez: tükör, papírcsipke, fehér sprayfesték, kétoldalas ragasztó. A lépések: 1. a tükör zsírtalanítása… Tovább »

Csipkemintás roló készítése

csipkerolo Victoria Metcalf oldalán találtam az alábbi útmutatót, mellyel akár lapfüggönyt is lehet hasonlóképpen mintázni. Amire szükséged lesz: roló, vagy lapfüggöny, csipke (ha be tudod szerezni, akkor a műanyag csipkemintás asztalterítő lesz a legalkalmasabb a feladatra), matt fehér spayfesték, újságpapír. Kell írnom továbbiakat, vagy a képek elegendőek? via Tetszett a mai cikk is? Akkor kérlek, használd… Tovább »

Házi csipkenyomda

csipkenyomda A mai bejegyzés számtalan lehetőséget tartogat arra, hogy a csipkeminta nagyobb beruházás nélkül bármilyen felületen megjelenhessen. Gyakorló háziasszonyok előnyben, bár szerintem nem fog gondot okozni kezdőknek sem a sodrófa használatának elsajátítása… 🙂 Hozzávalók: sodrófa, csipke, ragasztó, festék, szivacshenger, mérőszalag, ceruza, olló, vonalzó. A hengernyomda elkészítése: 1. mérd le a sodrófa kerületét és hosszát – ekkora… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!