Lakbermánia

Asztal tuning csipkével

csipkes_asztal Ma egy régi asztal átalakításának képeit mutatom be nektek. Manapság szerencsére nagy divat lett a kissé avitt bútorok redesign-olása (hm, ezt így kell írni? Majd leellenőrzöm az új helyesírási szabályzatban… 🙂 ). Ami kell a munkához: egy régi bútor, sprayfesték, csipke – és a felület festéshez való előkészítésének kellékei: ez attól függ, milyen anyagot festünk…. Tovább »

Fali ékszertartó DIY

csipke_ekszertarto Akadnak ékszerek, amik túl mutatósak ahhoz, hogy használaton kívül egy ékszeres dobozban vagy fiókban tengődjenek. A helyzet megoldásaként megszületett a falra akasztható ékszertartó, természetesen csipkéből… Szükséges anyagok és kellékek: kb. 20-25 cm hosszú textilcsipke, fogas csat alulra és felülre, kartonpapír, bőr szíj, kampós fejű csavar, olló, ragasztó, festéshez filteres tea.   Elkészítés képekkel: Ha már… Tovább »

Csipke kandalló készítése

csipke_tuzrakohely Amikor megtaláltam ezt a tutorialt, arra gondoltam, hogy de jó lesz majd november-december tájékán írni róla itt a blogon; biztos nagyon fog nektek tetszeni… Aztán az jutott eszembe, hogy miért ne írjak erről most, aztán majd télen felidézzük ezt a cikket! Hogy meleg van? Tudom, ki képes ilyenkor a tűzre nézni (inkább a fagyott rózsára!… Tovább »

Ünnepi csipkedekoráció házilag

unnepi_csipkedekoracio Szinte minden ünnepünk nagy családi összejövetelek közepette zajlik. Ilyenkor akár már előző este elkezdünk főzni, és folytatjuk reggel, egészen délig. Nagy a sürgés-forgás, de leginkább csak a kajakészítés körül forog minden. Háziasszonyként a legfontosabbnak tartom, hogy a felszolgált ételekkel mindenkinek a kedvében járjak. A dekorációt illetően örülök, ha a szépen megterített asztalig eljutok, mire az… Tovább »

Csipkemintás párna DIY

csipkemintas_parna Díszpárnája mindenkinek van. Ha pedig eddig minta nélküli volt, most ezen is könnyen lehet változtatni. Le a párnahuzattal, és munkára fel! 🙂 A projekthez szükséges: párnahuzat, papírcsipke, textilfesték, ragasztó, festőhenger, vasaló. A lépések: 1. A párnahuzat lefektetése, gyűrődésmentes kisimítása. 2. A papírcsipke rögzítése a párnahuzaton. 3. Festőhengerrel a festék felvitele a felületre. 4. A papírcsipke… Tovább »

Csipke karperec készítése

csipke_karperec Tegnap nagy népszerűségnek örvendett a fenti kép a Fb-oldalon, úgyhogy jön a karperec elkészítési útmutató csipkéből. Hozzávalók: egy darab csipke – csuklóvastagságtól függő, de kb. 16 cm hosszú anyag szükséges (és 4-5 cm vastagságú), textilfesték, ragasztó, zsírpapír, műanyag flakon, melynek mérete legyen kicsit vastagabb, mint a csukló. Elkészítése: 1. a méretre igazított csipke festése, a… Tovább »

Hordóból csipkés asztalka…

csipke_a_hordon Tegnap a fenti képet tettem közzé a Facebook-oldalon, és kíváncsi voltam, mit gondoltok, mi köze van ennek a rozsdás darabnak a csipkéhez? Vajon mi készülhet belőle? Felfedem a titkot, jöjjön a csipkés guruló asztalka készítése! Hozzávalók: a hordó a feje tetejére állítva (hogy ne legyen zavaró a fogantyú és a nyílás), csipke (a projektben műanyagból… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!