Lakbermánia

Csipkemobil

csipke_mobil Ne tévesszen meg senkit se a cím, nem mobiltelefonnal kapcsolatos dologról lesz ma szó. Viszont végre egy olyan bejegyzés, amiben a papírcsipke és a textilcsipke együtt szerepel… Szóval, készítsünk mobil függő dekorációt csipkékből. Amire szükség lesz: hímzőkeret, szaténszalag – vagy csipkeszalag, ragasztó, csipesz, papír csipke, keményített textilcsipke, damil vagy hímzőcérna, olló, glitter. Elkészítési útmutató: 1…. Tovább »

Ajándékdíszítés masni helyett csipkével

ajandekdiszites_csipkevel Mikor ezt a cikket megtaláltam, arra gondoltam, “ááá, hol van még karácsony!”, aztán ezt elnyomta gyorsan, hogy pontosan tudom, nem lehet elég korán elkezdeni a felkészülést. Plusz nemcsak karácsonykor ajándékozunk, úgyhogy álljon most itt egy ajándékcsomagolós csipkedekoráció… A lista (igen karcsú): pompomonként 6 tortacsipke (azonos méretűek, aminek a kiválasztása függ a becsomagolandó doboz méretétől) ragasztó…. Tovább »

Partidekor tortacsipkével

partidekor_tortacsipkevel Egyszerű, mégis nagyon mutatós díszítés készíthető tortacsipke, színes-mintás papírok/textildarabok, ragasztó és cérna segítségével. A mintás darabokat a papírcsipkéhez megfelelő méretre kell vágni, ráragasztani, majd négyet összeragasztani a képen látható módon, a cérnát is közrefogva. A színek és minták összeválogatásával az évszaknak megfelelő lakásdekoráció is készíthető belőle. Ráadásul a papírt is színezni lehet őszi színűre, erről… Tovább »

Ünnepi csipkedekoráció házilag

unnepi_csipkedekoracio Szinte minden ünnepünk nagy családi összejövetelek közepette zajlik. Ilyenkor akár már előző este elkezdünk főzni, és folytatjuk reggel, egészen délig. Nagy a sürgés-forgás, de leginkább csak a kajakészítés körül forog minden. Háziasszonyként a legfontosabbnak tartom, hogy a felszolgált ételekkel mindenkinek a kedvében járjak. A dekorációt illetően örülök, ha a szépen megterített asztalig eljutok, mire az… Tovább »

Csipke a koktélban

csipkepapir_koktelernyo Végre itt a hétvége! Szeretnék ötletet adni azoknak, akiknél kerti parti várható a hétvégén. A megszokott papírernyők helyett lehet a koktélos poharakba készíteni nagyon mutatós csipkeernyőt. Írjam, hogy nem egy nagy ördöngősség, vagy már úgyis gondoljátok? 🙂 A hozzávalók: csipkepapír, vastagabb papírlap (pl. dipa), hurkapálcika, gyöngy, olló, ragasztó. Vágj ki a dipából papírköröket. Kend be… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!