Lakbermánia

Meccs Szentestén: ki hozza az ajándékot? Avagy: Jézuska vs. Mikulás

Amikor délután a “Jézuskát vártuk” a karácsonyfánk tövében, eszembe jutott, hogy itthon, Magyarországon talán mindenki a Jézuskát várja. Még az is, aki nem vallásos. Bár az ünnep keresztény, a nem hívők is megtartják, “szimplán” a szeretet ünnepeként. Mivel Angliához családi kötelékek kötnek, így pontosan tudom, hogy ők a Mikulást várják, sütiket sütnek, és kiakasztják azt… Tovább »

Mire használj egy pizzásdobozt?

Te is régóta szemezel az ilyesfajta dekorációval a szobád falára, de sajnálod rá a pénzt? Ez többé nem lehet probléma, főleg akkor, ha pizzarajongó vagy! Első lépésként nincs más teendőd, mint pizzát rendelni annyiszor, ahány képet szeretnél a falra. A következő feladatod pedig beszerezni a többi hozzávalót – festék, ragasztó, kép, olló, kés, továbbiak igényeidhez… Tovább »

A jó mese

Kislányomnak hála, a mesék világa a reneszánszát éli nálunk. Újra és újra találkozom ugyanazokkal a történetekkel, de nem untat, mert minden egyes „találkozás” új gondolatokat ébreszt bennem. Tudod, mit gondolok arról, hogy milyen a jó mese? Ami egyrészről a gyerekeknek tanulságos, másrészről pedig még a felnőtteket is elgondolkodtatja. A reggeli történet főhősei egy virágárus és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!