Lakbermánia

Gyerekszoba (át)alakulóban – 2. rész

A múltkori bejegyzéshez képest (ha lemaradtál róla, ide kattintva megnézheted) egész előrehaladott állapotba került a gyerekszoba. Bár nincs még meg minden, amit szerettem volna, de indításnak nem lesz rossz így sem. A 3 legfontosabb funkciót (alvás, tisztába-tétel, étkezés) így is betölti már a szoba, a többi pedig majd jön szépen.

A jelenlegi állapot az alábbi képeken követhető nyomon:

1

2

Mivel a fiókos komód vagy a könyvespolc (vagy mind2 😉 ), amit használtan szeretnék megvenni és felújítani, még várat magára, addig nem tudunk vertikálisan is berendezkedni, csak vízszintesen…

3

Feleslegesnek tartottam újabb fotelt venni arra az átmeneti, nem túl hosszú időszakra, amíg a baba étkezése nem az étkezőasztalnál történik, a nyáron beszerzett és újrakárpitozott art deco fotelt alkalmasnak láttam erre a feladatra.

4

5

6

7

8

9

A kinézetre legszegényebb kialakítású pontja a szobának a lejjebb látható ruhásszekrény és környéke. De ezt is megmutatom,  mert ez is a szoba része. A szekrényt az IKEA-ban vettük, és jelenleg az egyedi fogantyúira várakozik, amit múlt hétre ígért a készítője, de eddig még nem kaptam jelzést, hogy mehetek értük.

A dobozok tetején az egyik filodendron levél-festményem van, hogy mégis legyen valami szín ezen a képen, és még mindig nem döntöttem el, hogy ez a 3 egyforma kép marad, vagy lecserélem a narancs színű rókás képekre, amiket már szintén megterveztem, de még nem volt időm a festésükre. 

10

Ezen kívül biztosan fogok varrni még kiegészítőt narancs színű filcből, és a rókás díszpárna is nagyon tetszik, ami az előző részben látható hangulati lapon van.

A további kisbútorok és kiegészítők elkészítéséig, az alábbiakban összeszedem egy csokorba azokat a dolgokat, amiket eddig csináltam, ha valamelyikről lemaradtál, így nem kell hosszasan keresgélned:

  • a baldachin mintázásának menetét itt tudod megnézni,
  • a zászlófüzér készítéséről itt írtam,
  • a papír tárolózsákok leírását ide kattintva láthatod,
  • a papír tárolódoboz instant egyediesítését itt olvashatod (bár ez valójában Hanga szobájába készült, a fotózás után át is vittük),
  • a faláda történetéért ide kattints,
  • az art deco fotel újrakárpitozását lépésről-lépésre leírtam itt,
  • a beton ajtókitámasztó színben ideillik, ezért ezt is behoztam (most még nem lesz pár hónapig balesetveszélyes), itt találod, hogyan csináltam.

Faldekorálásra további ötleteink, amik nagyon tetszenek, 4 csoportra oszthatók:

  1. tapéták, az alábbi képekhez hasonló stílusban. Így máris lenne egy kis narancs a szobában, és egyben a fal sem lenne üres. A gyártó egyedi méretet is gyárt mindegyik tapétájából, ez sem utolsó szempont.

wp01

wp02

wp03

További képek ebben a stílusban ide kattintva.

2. falmatrica

A második helyen a falmatrica áll, vissza a geometriai mintákhoz:

ws02

Bár ezt meg is tudnám festeni a sablonnal, amivel a baldachint és a papírzsákot is mintáztam. 🙂 Ez elég költséghatékony megoldásnak tűnik.

3. a dekortapasz, amiből szintén lehet geometriai mintákat vágni (főleg a 3 cm széles tapaszokból), és ha nem csak egyszínűt, hanem mintásat választok, teljesen egyedi megoldás születhet. 

ws03

az ezen a képen szereplő összes dolgot elfogadnám úgy, ahogy van

4. faldekoráció rétegelt lemezből: mostanában annyit töröm ezen a fejem, hogy még a vége az lesz, hogy az alábbi képhez hasonló dolgokat készítek, és ezekkel dekorálom a babaszobát:

faldekoracio_retegelt_lemezbol

Szóval, van még mit csinálni… 🙂

Szép otthont! :)

Ildikó

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!