Lakbermánia

Meghívó készítés szülinapi partira

Aki már régóta követ, tudja, hogy nem kedvelem túlságosan a Disney- és egyéb mesefigurás dekorációkat sem a gyerekszobában, sem egyéb helyeken. Így lett ez azokkal a szülinapi meghívókkal is, amik a lányom bulijába szólnak.

Félreértés ne essen, nem ütköztem ellenállásba, és nem vagyok az a sajátgondolataimatráerőltetemalányomra-típus. Kerestem ötleteket a Pinterest-en, amiket megmutattam neki is, ezekből kiválasztottuk és megvalósítottuk az egyik legcukibbat – ahogy ő fogalmaz.

Ezen az oldalon találtam rá a katicás meghívó elkészítésére, aminek a lépéseit kicsit átszabtam. Egyrészt, mert elfelejtettem fekete pötty matricákat, vagy fekete öntapadós fóliát venni, másrészt mert a buliba meghívott fiúk mégsem kaphatnak katicás meghívót… 🙂

1

Hozzávalók:

  • 160 g-os A/4-es piros és fekete papírlap (a 6 katicához 2 db, a 7 denevérhez 3-4 db)
  • milton-kapocs
  • dekorgumi
  • kupak
  • fekete festék + ecset
  • ragasztó, olló, ceruza, lyukasztó.

Az öntapadós fekete fólia helyett készítettem egy sablont a pöttyözéshez. A dekorgumilapon körberajzoltam egy pénzérmét, kivágtam a kört és felragasztottam a kupakra. Ez volt az első lépés, hiszen a ragasztónak száradnia kellett.

2

Mivel elég ronda a kézírásom, nem vállalkoztam arra a feladatra, hogy egyesével megírom a meghívókat – ez sokat rontott volna az összképen… :), ezért a már fentebb idézett oldalon található sablonba nyomtatás előtt rápötyögtem a meghívó szövegét. A katicás sablont alakítottam át batman-essé úgy, hogy a kerek katicafejet lecseréltem a képen láthatóra (ezt egy neten talált batman-forma alapján csináltam, lásd lejjebb).

3

Ezután a piros kartonra megrajzoltam a katicaszárnyakat – szintén a sablon segítségével -, kivágtam és lyukasztóval kilyukasztottam ezeket. Ez volt a legnehezebb része az egésznek, pont jó helyre csinálni a lyukat, mert alig láttam bele a lyukasztóba.

5

A szárnyakat a milton-kapoccsal felrögzítettem a meghívó szövegét tartalmazó alapra, de még a ragasztó nem száradt meg teljesen a pöttyözős nyomdámon, ezért nekiálltam a denevérszárnyaknak.

6

Kerestem a neten egy általam jónak ítélt batman sziluettet.

batman02

Ebből vágtam ki a fél szárnyát, amit egy kissé át kellett rajzolnom a kapcsozás miatt, majd amikor tökéletes lett a két fél próbaszárny egymás mellett a meghívón, ez alapján felrajzoltam és kivágtam a denevérszárnyakat is a fekete kartonból.

7

Lyukasztás után (a színe miatt még nehezebb volt, mint a piros kartonnál) a kapoccsal ezeket is felrögzítettem a meghívókra.

8

Mire ezzel végeztem, a ragasztó is teljesen megszáradt a nyomdán, így fekete temperával nekiláttam a pöttyözésnek (anyu köszi az ötletet, nem értem, a múltkori baldachin-mintázás után hogyhogy nem jutott kapásból eszembe… 😉 ).

9

Ezzel elkészült az összes meghívó…

10

11

12

Hogy érdemes volt-e vele dolgozni? A visszajelzések alapján úgy értékelem, igen! 🙂

Szép otthont! :)

Ildikó

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!