Lakbermánia

Gyereksátrak szobába

A mai esős idő ihletett arra, hogy keressek ötleteket szobában is felállítható gyereksátrakra. Biztosan lesz még jó idő, ezért olyan DIY-sátrakra koncentrálok, amiket kint is, bent is egyszerűen fel lehet állítani, és nem igényelnek különösebb barkácshajlamot.

Még mindig nagyon tetszenek a letisztult gyerekszobák, amiket főként a kiegészítők tesznek kedvessé, barátságossá és a szemnek vonzóvá, ezért ide is ilyen sátrakat gyűjtök most. De természetesen, akinek ez így túl unalmas, képzelje el színesebb, mozgalmasabb mintázatú textilekkel. 

A Pinterest-en létrehoztam egy albumot csak a gyereksátraknak, ott találsz szolídabb és vadabb inspirációkat is.

Ma délelőtt a facebook-on megosztottam egy videót a Nifty DIY oldalról, ahol egy ilyen, a lenti képen látható sátor készül el (igaz, ott kutyáknak), ennek a stílusát is jól lehet befolyásolni a textil (minta, szín) megválasztásával:

sator01

Ha a legegyszerűbb anyagok közül választasz, saját tervezésű dekorációval dobhatod fel, kb. mint a következő képen. Most nagyon népszerűek a geometriai minták, a feliratok, az indián nyilak, állatok és főleg trópusi növények sziluettjei.

sator12

Ha nagy szőnyegre állítod, nem csúszik szét, de ezt elkerülheted bármilyen padlón az alábbi képen látható hátsó áthidaló léc beépítésével is:

satorvaz

Ugyanez a sátor az IKEA értelmezésében:

sator05

Az újítás az előzőhöz képest az, hogy az alján az oldalléceket a textil fogja össze, nincs áthidaló a sátor hátulján.

Ha még egyszerűbb megoldásra vágysz, mert nincs kedved még fúrni sem, akkor marad a kötözés:

sator02

A gömblámpasor (vagy karácsonyfa izzósor) jó szolgálatot tesz a hangulatvilágítás kialakítására. Ha nem szeretnél félhomályban lenni, itt is választhatsz könnyed, horgolt anyagot:

sator03

És íme a kiegészítőkkel tuningolt változat (a kedvencem):

sator04

Itt a következő erre a fazonra: raklapokból készült oldalfalak…

sator06

Ez így is megállja a helyét, de akár le is fedhető. A raklapléceket pedig jól lehet használni bentről mindenféle “hasznos dolog” tárolására. 🙂

Hely szűkében pedig itt a 2-az-1ben megoldás: sátor az étkezőasztal alatt. Ez már némi varrástudást és varrógépet is igényel, de mégis mutatósabb, mint az instant megoldás (pl. plédek).

sator07

A következő megoldás rendhagyónak tűnhet, mert sokaknak furcsa, hogy egy gyerek- vagy tiniszobában nincs ágy, csak a matrac a földön. Ez így önmagában tényleg nem nagy szám, viszont nagyon hangulatos kis alvósarok alakítható ki:

sator08

sator09

A végére pedig egy újrahasznos-ötlet maradt: a sátor kartondobozból:

sator10

Van +1 ötlet is! 😀

Babáknak játszószőnyeg sátorvázból – ami kicsit később könnyen kissátorrá alakítható:

sator11

Te melyiket valósítod meg ezek közül? Gyere, szólj hozzá!

Inkább videót néznél olvasás helyett?

Akkor kattints a lejátszás gombra az alábbi videón!

 

Szép otthont! :)

Ildikó

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!