Lakbermánia

Tavaszi nagytakarítás – hangolódj rá!

Miért van szükséged a tavaszi nagytakarításra?

Ez az az időszak, ami a legalkalmasabb a megújulásra. Ilyenkor válnak szükségessé a vitalizáló, feltöltő, szépészeti kezelések, amik testünknek-lelkünknek jól esnek; az új ruhák vásárlása, amiktől még szebbnek, még frissebbnek érezzük magunkat; és ugyanilyen jól esik egy-két új kiegészítő vásárlása is otthonunkba.

A hideg tél nyomától való megtisztulás akkor 100%-os, ha nem csak rád, hanem az otthonodra is kiterjed. Azonban hogy mennyire alapos ez a folyamat, az csak rajtad múlik. Igyekszem mindenre kiterjedő listákkal segíteni, hogy a te otthonod is igazán fellélegezhessen. A tisztább, rendezett, “sallangoktól mentes” otthonban a mindennapi élet is könnyebb és kellemesebb.

Miért van több lista?

A nagytakarítás mértéke attól függ, hogy mennyire vagy képes belemélyülni otthonod megújulásába. A teendőket 3 fokozatba soroltam, így könnyen ki tudod választani a számodra legmegfelelőbbet.

Alapfokozat: a tavaszi nagytakarítás gyerekkoromban nálunk mindig arról szólt, hogy jó alaposan letörölgettünk mindent, ablakot pucoltunk, függönyöket, párnákat, takarókat mostunk, ágyneműt cseréltünk. Ezek nagy “gondolkodást” nem igényelnek, csak csinálni kell – megtisztításuk után minden visszakerül a korábbi helyére.

Középfokozat: szemmel láthatóbbnak érzed otthonod “tavasziasodását” egy-két új színárnyalattal, így lecseréled a díszpárnahuzatokat és még pár apróbb dekorációt is.

xSzuper fokozat: itt már azzal is bővül az előző két kategória, hogy mindent (értsd: mindent!) kiválogatsz, átnézel, a szükségtelen, sérült, hibás, javíthatatlan, kopott, idejétmúlt holmikat kidobod – ezzel csökkentve a túlzsúfoltságot. Ez a fokozat már nem csak arról szól, hogy minden legyen tiszta, friss és jó illatú, nagy hangsúlyt kap a rendszerezés.

Először azt gondoltam, így május elején már késő belekezdeni a tavaszi nagytakarításba, de rájöttem, hogy az időjárás alakulása miatt még most is időszerű a változtatás.

A nagytakarításhoz szükséges listákat helyiségenként állítom össze, táblázatba foglalva a fokozatonként bővülő, elvégzendő teendőket. A te feladatod az, hogy kiválaszd a számodra legmegfelelőbb fokozatot, és rákapcsolj!

Készen állsz?

A napokban kezdünk… 😉

Ha még nem iratkoztál fel a védett cikksorozatra, IDE kattintva megteheted:

Szép otthont! :)

Ildikó

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!